Rôzne

Návštevnosť Trenčianskeho hradu výrazne klesla: Najväčšie lákadlá roka

Pandemický rok sa prejavil aj na návštevnosti Čákovho hradu, ktorá v minulom roku klesla o 40 percent.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť Trenčianskeho hradu výrazne klesla: Najväčšie lákadlá roka
8
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Trenčiansky hrad navštívilo v minulom roku 91 319 návštev­níkov, je to o 60 870 menej ako v roku 2019. Medziročne klesla návštevnosť o 40 percent. Informovala o tom Radovana Keliarová z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea v Trenčíne.

„Najvyšší počet turistov zaznamenal hrad predovšetkým počas letnej sezóny v mesiacoch júl a august. V uvedenom období hrad navštívilo 56 573 osôb, čo je približne o sedem percent menej ako v rovnakom období v roku 2019,“ uviedla Keliarová.

Ako dodala, najväčším lákadlom boli víkendové podujatia – Rozprávková cesta Matúša Čáka, Duch pána Váhu a Tatier ožíva, tradičný Deň detí, strašidelné nočné prehliadky hradu okorenené vtipnými scénkami a historkami z mučiarne alebo podujatie pre deti Hľadanie pokladu Matúša Čáka.

„Na príťažlivosti pridal hradu aj letný dobový tábor so sokoliarmi a ich dravcami. Na záver prázdnin mohli milovníci histórie zažiť komentovanú baterkovú nočnú prehliadku hradu alebo sa stretnúť s drakom na divadelnom predstavení Dračí príbeh,“ doplnila Keliarová s tým, že záujmu turistov sa tešili aj výstavy na hrade.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM