Rôzne Video

Nemocnica v Myjave má moderné oddelenie pre pacientov s ťažkými stavmi, VIDEO

V myjavskej nemocnici pribudlo nové oddelenie multidisciplinárnej intenzívnej starostlivosti. Takto to tam vyzerá.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V Nemocnici s poliklinikou (NsP) Myjava, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), bolo odovzdané do užívania nové oddelenie multidisciplinárnej intenzívnej starostlivosti (OMIS).

Veľká investícia

Priestorovo aj technicky sa zlúčili dve jednotky intenzívnej starostlivosti a oddelenie ARO.

„Prednedávnom sme odovzdávali zrekonštruovanú práčovňu a kuchyňu za niekoľko miliónov eur a teraz k nim pribudlo aj nové oddelenie. Investícia samosprávneho kraja do tohto oddelenia bola viac ako milión eur bez DPH. Vybudovaním oddelenia, ktoré má slúžiť na urgentné zásahy a na najťažšie stavy pacientov, sa ešte viac zvýšila kvalita nemocnice. Aj dobudovanie tohto oddelenia potvrdzuje, že nemocnica má svoje opodstatnenie, lebo v širokom okolí kopaníc chýba podobné zariadenie," uviedol predseda TSK Jaroslav Baška.

Viac správ zo Slovenska

Pre ťažké stavy

Oddelenie má osem lôžok. Z nich sú dve lôžka pre infekčných pacientov a štyri pre pacientov s aristickými stavmi. „Oddelenie je pripravené pre pacientov, ktorí potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu, so srdcovým zlyhávaním alebo v inom ťažkom septickom stave. Na oddelení je moderné technické vybavenie a monitoring. Pribudla úplne nová vzduchotechnika a kyslíkové rozvody. Vďaka modernému vybaveniu budeme vedieť pomôcť vyššiemu množstvu pacientov, ktorí sú odkázaní na intenzívnu starostlivosť," informovala lekárka Jana Janovíčková.

„Ku kvalitnému personálu pribudli aj kvalitné priestory. Takisto je oddelenie vybavené kvalitným technickým zabezpečením. Za posledných pár rokov sa do nemocnice investovalo množstvo financií a ak sa podarí dokončiť rekonštrukciu chirurgie a operačných sál, tak nemocnica bude na veľa rokov pripravená, aby sa tu poskytovala kvalitná zdravotná starostlivosť," doplnil primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo na otvorení oddelenia.

OBRAZOM: Nemocnica v Myjave má nové oddelenie intenzívnej starostlivosti
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM