Krimi

Neznalosť zákona neospravedlňuje: Vodičovi (33) výhovorky nepomohli

Pri bežnej cestnej kontrole policajti síce v dychu vodiča alkohol nenašli, ale ten sa dostal do problémov za iné.

Ilustračný obrázok k článku Neznalosť zákona neospravedlňuje: Vodičovi (33) výhovorky nepomohli
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti uviedlo, že myjavskí policajti na Brezovskej ulici v Myjave pri bežnej cestnej kontrole predpísaným spôsobom zastavili a kontrolovali nákladné vozidlo Iveco Daily.

Zabudol a nevedel

„Policajti vodiča vyzvali k predloženiu všetkých dokladov potrebných k vedeniu vozidla a následne aj k vykonaniu dychovej skúšky. Vodič (33) policajtom predložil všetky požadované doklady okrem vodičského preukazu. Uviedol, že si ho zabudol,“ opísali muži zákona.

Vykonaná dychová skúška u vodiča bola podľa ich slov negatívna. „Policajti lustráciou zistili, že vodič je držiteľom vodičského oprávnenia na skupiny B1, B a AM. Vodič však riadil vozidlo kategórie N2 s najväčšou prípustnou hmotnosťou 6500 kg. Uvedené vozidlo by mohol riadiť iba v prípade, že by mal vodičské oprávnenie aj na skupinu C,“ ozrejmili.

Hrozba trestu

Policajtom tvrdil, že nevedel o tom, že musí mať na ním riadené vozidlo oprávnenie C. „Neznalosť zákona však neospravedlňuje. Policajti s vodičom spísali správu o výsledku objasňovania priestupku a zakázali vodičovi ďalšiu jazdu. V správnom konaní mu môže byť za uvedený priestupok uložená pokuta od 300 do 1300 € a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá od 1 do 5 rokov,“ dodala polícia.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM