Rôzne Video

Nové možnosti na fotenie v Trenčíne: Čerešňový sad je ešte pútavejší, VIDEO

Počet atrakcií v trenčianskom lesoparku Brezina sa rozrástol o nové sochy. Drevo z nich sa vrátili domov.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Čerešňový sad v trenčianskom lesoparku Brezina oživili dve nové drevené sochy. Jedna znázorňuje Trenčiansky hrad, druhá takmer štvormetrovú vílu Čerešnicu. Víla dostala pomenovanie na základe internetového hlasovania verejnosti.

Tešia sa obľube

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, ide o prácu zamestnancov Mestského hospodárstva a správy lesov. Sochy navrhol a nakreslil lesný hospodár Ivan Jančička a zhotovil ich „pilčík“ Július Šedivý.

„Ivan Jančička je človek, ktorý prišiel s myšlienkou umiestniť do lesoparku Brezina rôzne drevené sochy a prvky, ktoré tam počas posledných rokov pribudli, a je ich celkom dosť. Navrhol a nakreslil ich a dnes sa tešia veľkej obľube, takmer každý, kto príde na Brezinu, sa pri nich alebo aj na nich fotí,“ uviedla hovorkyňa.

Viac správ zo Slovenska

Drevo z lesoparku

Podľa Jančičku sochy vznikli z dvoch veľkých jaseňov, ktoré v lesoparku Brezina odumreli a ohrozovali ľudí. Drevo nechceli znehodnotiť len porezaním, a tak vznikla myšlienka urobiť z neho sochy, ktoré budú spríjemňovať pobyt v Čerešňovom sade.

„Víla je vysoká takmer štyri metre, jej hmotnosť je okolo 350 kilogramov. Je to teda taká veľká žena. Jaseňová podoba Trenčianskeho hradu bude umiestnená na prístupovej ceste k samotnému hradu od Čerešňového sadu. Čerešňová víla je symbolom historického Čerešňového sadu, ktorý má chrániť,“ priblížil Jančička.

Ako dodal, „pilčík“ na dielach pracoval počas zlého počasia v dielni Mestského hospodárstva a správy lesov, celkovo výroba dvoch drevených unikátov trvala s prestávkami viac ako dva mesiace.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako vyzerajú nové prírastky v Čerešňovom sade.

OBRAZOM: Čerešňový sad v Trenčíne oživili dve nové drevené sochy
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM