Filip Chudý Rôzne Video

Trenčín má nové lákadlo: Krásne prostredie s výhľadom na hrad, VIDEO

Čerešňový sad v trenčianskom lesoparku Brezina je ešte atraktívnejší. Čo všetko tam v rámci renovácie pribudlo?

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Revitalizácia Čerešňového sadu v lesoparku Brezina je ukončená, informovala o tom hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová. Vybudovali okolo neho nový chodník, prístupová cesta je k otočisku pri južnom opevnení Trenčianskeho hradu. Tiež tam doplnili a zrekonštruovali mobiliár. Vybudované to bolo v rámci cezhraničného projektu mesta, Trenčianskeho samosprávneho kraja a moravského mesta Bučovice.

Nové prírastky

Ako oznámilo mesto na začiatku prác, nový mobiliár je v hodnote 94 000 eur. „Vznikli tri murované kruhové ohniská z prírodného opracovaného kameňa, odolného voči teplote. Pri každom ohnisku je navyše stôl s dvoma lavičkami z prírodného agátového dreva. Z toho istého materiálu sú i relaxačné ležadlá,“ ozrejmila hovorkyňa.

V Čerešňovom sade tiež pribudli aj obiehacie a balančné koly, balansový prvok so sedadlami, preliezačky, hojdacie siete, malé pódium na menšie kultúrne akcie, informačné tabule, stojany na bicykle, nové odpadkové koše i mobilné toalety.

Viac správ zo Slovenska

Vydrží to?

Z Čerešňového sadu je teraz priestor pre zmysluplné aktivity, ktoré umožňujú jeho dlhodobé využitie aj mimo turistickej sezóny.

Podľa Ernesta Bokroša, známeho hokejového trénera, ktorý býva v tejto lokalite, to síce stratilo charakter klasickej prírody, ale uvedomuje si, že je to budované pre ľudí. „Teraz je otázkou, ako to mesto dokáže udržiavať. To bude bude základ, pretože dnes si ľudia nevážia ničoho. Ak to však bude v takomto stave, ako je to teraz, bude to v prospech nás všetkých. Ale mám obavy, že dlho to tak nevydrží,“ vyjadril sa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako to tam vyzerá.

FOTO: Čerešňový sad je novým turistickým lákadlom s výhľadom na Trenčiansky hrad
5
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Viac o Trenčianskom hrade

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM