Filip Chudý Rôzne

Atraktivita Považskobystrického okresu: Návštevníkov nám pribudlo

Nielen mesto, ale aj naše okolie ponúka návštevníkom príjemné strávené chvíle. O tom, že náš okres láka, svedčia aj najnovšie čísla.

Ilustračný obrázok k článku Atraktivita Považskobystrického okresu: Návštevníkov nám pribudlo
Zdroj: TASR

Považskobystrický okres je jednou z najzaujímavejších destinácií Trenčianskeho kraja. A to najmä pre príťažlivé okolie. Veď tu máme Manínsku či Kostoleckú tiesňavu. Zaujímavou národnou prírodnou rezerváciou je aj Podskalský Roháč. Nehovoriac o dolinách s peknou prírodou na všetky smery od nášho okresného mesta.

V prvom polroku 2018 pokračoval rastúci trend vývoja návštevnosti v Považskej Bystrici a celkovo v okrese. Zariadenia cestovného ruchu ubytovali v našom okrese 13 676 návštev­níkov, priamo v meste ich bolo 10 901.

V rámci okresu ide o medziročný nárast o 2,2 %, v Považskej Bystrici o 1,3 %. Nebol to teda až taký skok, ako medzi prvým polrokom 2016 a 2017, keď prišlo v Považskobys­trickom okrese k nárastu o 4 713 návštev­níkov.

Z celkového počtu návštevníkov v okrese Považská Bystrica bolo v prvom polroku 2018 4 411 cudzincov, čo je medziročný nárast o 29,5 %. Priamo v Považskej Bystrici prišlo v sledovanom období takmer k tretinovému nárastu (32,5 %).

Považskobystrický okres v tomto období ponúkal celkom 22 ubytovacích zariadení, v nich 537 izieb a 1 340 lôžok. Z toho 9 izieb je dostupných osobám so zníženou mobilitou. V našom meste je z toho 9 ubytovacích zariadení, 337 izieb a 697 lôžok.

Poznámka: Zdrojom údajov je Štatistický úrad Slovenskej republiky

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM