Rôzne

Continental obnovuje výrobu: Bude sa prepúšťať?

Jeden z najväčších zamestnávateľov na Považí Continental Púchov opäť spúšťa výrobu. Situáciu bude monitorovať.

Ilustračný obrázok k článku Continental obnovuje výrobu: Bude sa prepúšťať?
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, spoločnosť Continental Púchov počas marca prerušila výboru. Najprv v závode „osobné pneumatiky“ a potom aj v závode „nákladné pneumatiky“. „V spoločnosti Continental Púchov je zdravie našich zamestnancov na prvom mieste, pričom sme aj počas odstávky výroby v našich závodoch intenzívne pracovali na potrebných opatreniach, tak aby sa naši zamestnanci mohli opätovne vrátiť na bezpečné pracoviská,“ povedala hovorkyňa spoločnosti Katarína Pavlisová.

Obnovujú

Podľa jej slov na obnovenie výroby v ich závodoch vplývajú viaceré faktory. „Predovšetkým vývoj pandémie COVID-19, obmedzenia štátu, ale taktiež aj dopyt po našich výrobkoch a vývoj zásob,“ ozrejmila.

„Na základe uvedeného sme 14. apríla 2020 opätovne obnovili výrobu v závode nákladné pneumatiky, výroba v závode osobné pneumatiky bude postupne obnovená od 20. apríla 2020,“ oznámila hovorkyňa Continental Púchov.

Zatiaľ bez prepúšťania

Ako ďalej uviedla, v súčasnosti nemajú v úmysle znižovať počet zamestnancov. „Monitorovanie a analýzu vývoja úrovne dopytu však intenzívne sledujeme, aby sme v prípade potreby mohli naše kapacity prispôsobiť,“ doplnila.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM