Filip Chudý Rôzne

Dlhé čakanie Považskej sa skončilo: Letná fontána po 20-tich rokoch s novinou!

Vyše dve dekády fontána za kinom Mier pocítila vodu len vtedy, keď pršalo. Ale tomu je koniec, pretože jej rekonštrukcia je ukončená a večer sa slávnostne otvorí. Pripravený je k tomu aj bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Dlhé čakanie Považskej sa skončilo: Letná fontána po 20-tich rokoch s novinou!
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok večer je ten čas, na ktorý Považskobystričania čakali vyše 20 rokov. Už tak dlho totiž veľká fontána za kinom Mier neplní svoju primárnu funkciu, ale teraz sa to zmení. Rekonštrukčné práce na nej sú totiž na konci. Začalo sa s nimi v minulom roku, keď prebehli prvé práce. Už vtedy sa tiež sa začalo s reštaurátorskými prácami na súsoší holubíc, ktoré sú dominantou fontány.

„Tie sú umeleckým dielom a podliehajú autorským právam, reštaurátor počas celej svojej práce úzko komunikoval s autorom holubíc, akademickým sochárom Ondrejom Liptákom,“ vyjadrila sa hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Výrazná zmena oproti starému formátu fontány nastala v tom, že tá má po novom už len jednu časť. Druhú, v ktorej nebolo súsošie, zasypali a vybudovala sa tam oddychová zóna. Zrekonštruovaná fontána bude tiež nasvietená, čo by malo dodať efekt už pri slávnostnom oživení, ktoré prebehne o 21:15.

Pri tejto príležitosti je pripravený aj kultúrny program, ktorý začne o 19:30 vystúpením dvojice Juraj Vačko & Robo Fapšo. Po nich o 20:30 príde na rad speváčka Sima Martausová, ktorá je rodáčkou z Považskej Bystrice. No a po hudobných koncertoch sa slávnostne spustí zrekonštruovaná mestská fontána. Následne večer zakončí letné kino pod hlavičkou Bažant Kinematograf, premietať sa bude film Stratení v Mníchove.

Vo fotogalérii si pozrite, ako to vyzeralo na mieste pár hodín pred otvorením.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prvý prázdninový víkend je tu: Akcie v Považskej, čo stoja za reč

Foto: ilustračné

Mestská fontána Považská Bystrica: Stav krátko pred otvorením
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM