Filip Chudý Hádzaná Video

Dobrá generálka na play off: Považskej Bystrici proti Prešovu došli sily, VIDEO

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa síce rozlúčili so základnou časťou prehrou, ale už išlo hlavne o prípravu na vyraďovaciu časť sezóny.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Úplne posledným zápasom základnej časti Niké handball extraligy bola dohrávka 17. kola MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov (24:36). Tento duel už nemohol nič zmeniť na postavení o oboch klubov v tabuľke. Podľa slov trénera MŠK Václava Straku to zobrali ako dobrú previerku pred play off.

Kruté

„Potešilo nás, že Prešov bol po dlhšej dobe na nás kompletný. Prvý polčas bol vyrovnaný, len škoda niektorých nevyužitých šancí. V druhom polčase sa prejavilo to, že nám chýbali hráči a došli nám sily. Súper dobre bránil a ťažšie sa nám presadzovalo. Prešov vyhral zaslúžene, ale rozdiel je dosť krutý,“ pripojil.

Problémy domácim robilo bránenie pivota, pričom z tohto priestoru dostali veľa gólov. „Pripravovali sme sa na to, ale nie všetko sme riešili ideálne. Kasatkin (s 9 gólmi najlepší strelec zápasu, pozn.) je však dobrý a silný pivot. V európskom meradle sa jeho útočné aktivity posudzujú ale trochu inak. My sa s tým musíme popasovať,“ doplnil považskobystrický tréner.

Prípravy na play off

Do začiatku play off zostávajú dva týždne, ktoré využijú na prípravu a časovanie formy. „Nové Zámky poznáme dobre, hrali sme s nimi aj nedávno. Po novom roku majú všetky opory zdravé, pričom ich základná zostava má kvalitu. Nečaká nás nič ľahké,“ dodal Straka s tým, že na play off by mal mať okrem Kovačina už všetkých hráčov k dispozícii.

Športové správy

Hosťujúca spojka Tomáš Rečičár si pochvaľoval výkon svojho mužstva. „V prvom polčase sme robili ešte trochu chyby, ale po zmene strán sme do toho dobre išli, odskočili domácim a dotiahli to k výhre. Teraz máme voľno, keďže nám odpadli všetky ostatné zápasy. Máme tak dostatok času na prípravu na play off , do ktorého dáme všetko,“ konštatoval.

Sumár

MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov 24:36 (13:16)
MŠK: Vernarský, Dobroň – Plšek, Sloboda 2, Bystrický 2, Hozman 4, Maliar, Jurák 7, Briatka 4/1, Štefina, Urík, Vallo 5, Kvaššay, Valášek
Tatran: Leben, Colodeti 1 – Rábek 4/1, Santos 6, Pacheco, Fech, Rečičár 2, Fenár, Radčenko, Kravčák, Antl, Kasatkin 9, Lopez 6, Davidovič 4, Hernandez 2, Carapkin 2
Rozhodovali: Cipov – Klus, vylúčení: 3 – 5, 7 m hody: 1/1 – 2/1, 430 divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite aj zábery zo zápasu.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov 24:36 v dohrávke 17. kola NHE
8
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM