Tlačové správy

Jeden z najväčších rezidenčných projektov v Žiline vybuduje LICITOR development spolu s CRESCO REAL ESTATE

Stabilný regionálny hráč a najväčší rezidenčný developer na Slovensku spájajú sily. Slovenské spoločnosti LICITOR development zo Žiliny a CRESCO REAL ESTATE z Bratislavy rozbehnú v budúcom roku výstavbu spoločného rezidenčného projektu v Žiline, ktorý bude v tom čase najväčším v meste.

Ilustračný obrázok k článku Jeden z najväčších rezidenčných projektov v Žiline vybuduje LICITOR development spolu s CRESCO REAL ESTATE
Zdroj: CRESCO REAL ESTATE a LICITOR development

Projekt, ktorý sa bude nachádzať v tesnej blízkosti Žilinského lesoparku, sčasti pokryje neutíchajúci dopyt obyvateľov mesta pod Dubňom po nových bytoch. Detaily projektu spoločnosti zverejnia začiatkom budúceho roka.

Tak ako ostatné rozvinuté regióny Slovenska trpí aj Žilina akútnym nedostatkom bytov. Odzrkadľuje to dlhodobo neuspokojený dopyt a nárast cien za štvorcový meter, ktoré v tomto regióne v roku 2021 rástli napriek pandemickej kríze medziročne o 8 %. Mesto pod Dubňom sa po Bratislave a Košiciach stalo tretím najdrahším mestom v dostupnosti bývania.

Pri realizácii nášho najväčšieho projektu na severe Slovenska sme si vybrali silného partnera – developera CRESCO REAL ESTATE z Bratislavy, ktorý už 30 rokov buduje projekty na Slovensku a expanduje aj do zahraničia. Sme presvedčení, že partner svojimi skúsenosťami z budovania najväčšej rezidenčnej štvrte na Slovensku – Slnečnice v Bratislave bude veľkým prínosom pre skvalitnenie a realizáciu projektu,“ hovorí Patrik Kurimský, výkonný riaditeľ LICITOR development.

Tri dekády skúseností

Spoločnosť CRESCO REAL ESTATE z Bratislavy vedie rebríček najväčších rezidenčných developerov na Slovensku už niekoľko rokov. Spoločnosť pôsobí na trhu takmer tri dekády a jej najvýznamnejším projektom je moderná rezidenčná štvrť Slnečnice v bratislavskej Petržalke.

V štvrti s množstvom služieb, zelene aj parkom aktuálne býva vyše 5 000 ľudí, do roku 2030 ich počet prekročí 20-tisíc. K ďalším vlajkovým projektom developera v hlavnom meste patria dokončené rezidencie UNIQ Majakovského či III veže a butiková administratívna budova UNIQ Staromestská. Vo výstavbe je rezidenčný projekt Agáty v bratislavskej Dúbravke pod lesom. Developer okrem Bratislavy zrealizoval rezidenčný projekt Mlynská bašta v Košiciach a aktuálne pripravuje aj rezidenčný projekt SO-HO v Prahe.

Veľmi nás teší, že budeme súčasťou významného regionálneho projektu, ktorý prinesie obyvateľom Žiliny a okolia kvalitné bývanie v dotyku s prírodou a bohatou občianskou vybavenosťou. Do spolupráce s developerom LICITOR development sme sa pustili aj pre jeho osvedčené projekty a profesionálny prístup. Veríme, že aj v tomto spoločnom projekte obe spoločnosti využijú naplno svoj potenciál zo skúseností s budovaním rezidenčných projektov po Slovensku,“ hovorí Ján Krnáč, výkonný riaditeľ CRESCO REAL ESTATE.

Ideálny pre rodiny s deťmi

Nový projekt z dielne oboch developerov vyrastie neďaleko Žilinskej univerzity, vo veľmi príjemnom, zelenom a zabývanom prostredí s kompletnou občianskou vybavenosťou.

Lokalita má hneď niekoľko výhod, ktoré ocenia najmä rodiny s deťmi, pre ktoré je nehnuteľnosť v tomto projekte ideálna,“ prezrádza Roman Ondráček, projektový manažér spoločnosti LICITOR development, a dodáva: „Miesto, kde projekt vyrastie, je obkolesené bohatou zeleňou a lesoparkom, ktorý sa budeme snažiť vtiahnuť do projektu a vytvoriť tak zelenšie miesto, kde si každý bude môcť vychutnať svoju chvíľku pokoja. Plánujeme sem osadiť košaté dospelé stromy a zrealizovať množstvo sadových úprav, ktoré prepojíme s potrebami budúcich obyvateľov, čím upevníme lokálnu komunitu.

Samozrejmosťou jedného z najväčších rezidenčných projektov v Žiline budú aj nadštandardné parkovacie kapacity.

Blízko pripravovaného projektu sa nachádza športový atletický areál, tenisové kurty, mestská plaváreň, len tri minúty chôdze je vzdialený najkrajší park v Žiline – nazývaný aj Bôrický park, nákupné centrum OC Átrium Dubeň, predajne OBI, Lidl či Kaufland, klientske centrum aj reštaurácie.

Táto lokalita disponuje blízkym lesoparkom s detským ihriskom a lanovým parkom PRELES. Ďalším benefitom miesta je aj blízka dostupnosť do centra mesta či už peši, autom alebo autobusom, ako aj blízkosť napojenia na existujúce cyklotrasy. Z bytového domu budú výhľady na Veľký Rozsutec či ostatné vrcholy pohoria Malá Fatra.

Titulná FOTO: Vybrané projekty CRESCO REAL ESTATE a LICITOR development

LICITOR development zo Žiliny a CRESCO REAL ESTATE spájajú sily
13
Galéria

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: CRESCO REAL ESTATE a LICITOR development
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM