Filip Chudý Kultúra

Koniec mája láka na oddych: Možnosti, kam si v Považskej Bystrici vyraziť

S novým týždňom prichádzajú tiež nové možnosti na relax. Ak patríte medzi tých, čo hľadajú aj zábavu, potom práve pre vás je šitý tento zoznam.

Ilustračný obrázok k článku Koniec mája láka na oddych: Možnosti, kam si v Považskej Bystrici vyraziť
Zdroj: TASR

Všetci to vedia

27. mája o 19:00, kino Mier

Krásna Laura prichádza do rodného Španielska na svadbu svojej sestry. Bujarú oslavu v kraji slnečných viníc však naruší zmiznutie jedného z hostí. Čoskoro sa ukáže, že pod povrchom driemu staré krivdy a tajomstvá, ktoré mali zostať zabudnuté. Najslávnejší filmový pár súčasnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelujú v hlavných úlohách dávnych milencov, medzi ktorými to nikdy neprestalo iskriť. Psychologický thriller dvojnásobného držiteľa Oscara Asghara Farhadiho bol otváracím filmom festivalu v Cannes.

Slow Flow Joga

28. mája o 19:00, SZUŠ Stella

V priestoroch Súkromnej základnej umeleckej školy Stella na Hlinách sa bude v utorok cvičiť joga.

Prednáška: Ako zvládať histamín

28. mája o 16:00, Považské osvetové stredisko

Prednáška je zameraná na problematiku histamínu, HIT, toxicita, prečo vznikajú intolerancie, súvislosti HIT, potravinové intolerancie, a zápalové ochorenia čriev,eliminačná diéta, ktorým potravinám sa treba vyhýbať, nastavenie na nízkohistamínovú diétu, histamín a lieky a iné.

Koncert Ščevlíková – Burian

29. mája o 17:30, koncertná sála ZUŠ M. R. Štefánika

Koncert dvojice Katka Ščevlíková (spev) a Juraj Burian (gitara) prebehne v koncertnej sále ZUŠ-ky.

Stretnutie mamičiek

29. mája o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Svetový deň bez tabaku

31. mája o 9:00, kino Mier

Svetový deň bez tabaku bude v našom meste v znamení akcie vo vestibule kina Mier, kde budú v piatok do 12:00 vyšetrenia, merania a poradenstvo o škodlivosti fajčenia tabaku, odvykania od fajčenia a pasívnej inhalácie tabakového dymu, ktoré budú vykonávať pracovníčky oddelenia podpory zdravia z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici.

Princ Krasoň

31. mája o 14:00, kino Mier

Čo majú spoločné Snehulienka, Šípková Ruženka či Popoluška? Všetky sú zaľúbené do Princa Krasoňa. Ešte keď bol malý chlapček, zlomyseľne ho zakliala zlá kráľovná. Odvtedy sa do neho každé dievča v kráľovstve beznádejne zaľúbi. Aby prelomil kliatbu a našiel pravú lásku, vydá sa na dobrodružnú cestu. Animovaný film.

Mama

31. mája o 19:00, kino Mier

Pre partičku stredoškolákov z malého amerického mestečka je kľúčom k úspešnému víkendu nájsť ľubovoľného dospeláka, ktorý im kúpi alkohol. Osamelá pani Sue Ann je v tomto smere darom z nebies. Nielen, že tínedžerom bez mrknutia oka kúpi prepravku s alkoholom, ale navyše im ponúkne aj pivničné priestory vo svojom odľahlom dome. Lenže hore chodiť nemali… Americký triler.

Big Green Egg´s Flavour Fair Slovensko 2019

1. júna o 8:00, Zámostie

Big Green Egg’s Flavour Fair alebo chuťový festival Big Green Egg Slovensko 2019 je miesto pre stretnutie milovníkov skvelého jedla a gurmánov, ktorí spoločne oslávia výnimočnosť pripravených pokrmov a jeho špecifickú arómu dosiahnutú profesionálnymi kuchármi pripravujúcimi koštovky na originálnom drevnom uhlí v zelených vajíčkach.

Športový MDD

1. júna o 10:00, areál ZŠ v Považskom Podhradí

Budú pripravené športové súťaže, občerstvenie a tento rok za pomoci DHZ Považské Podhradie pribudne aj ukážka hasičskej techniky a hasičské súťaže. Teší sa na vás organizačný tím TJ Považské Podhradie.

Deň detí na kalvárii

1. júna o 13:00, kalvária

Program pri príležitosti Medzinárodného dňa detí ponúkne na kalvárii veľa zábavy. Vstup je voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia konať nebude.

Futbal: Považská Bystrica – Nové Zámky

1. júna o 17:00, futbalový štadión

Futbalisti MŠK odohrajú posledný zápas sezóny, v ktorom doma privítanú Nové Zámky. Rozlúčia sa víťazstvom?

ABC show

2. júna o 15:00, kino Mier

Ide o prehliadku činnosti Centra voľného času v Považskej Bystrici. Je to veľké podujatie spojené s odovzdávaním cien, na ktorom sa budú prezentovať všetky talentované deti z CVČ.

Futbal: Považská Bystrica – Podhorie

2. júna o 15:00, futbalový štadión

Aj futbalistky MŠK čaká domáca rozlúčka so sezónou. Získajú v závere ročníka tri body?

Deň detí v KC Cooltajner: Komédia O čertovi Kolofónovi

2. júna o 17:00, KC Cooltajner

Do KC Cooltajner príde pri príležitosti Dňa detí Čert Kolofón, aby sa predstavil so svojimi kamarátmi v dobrodružnej komédii. Súčasťou popoludnia bude aj workshop výroby jednoduchých bábok a marionet, ktoré si deti budú môcť odniesť domov.

Farebné impresie

Kino Mier

Považské osvetové stredisko a PX Centrum pozývajú na výstavu obrazov Farebné impresie od autorky Aly Teicherovej, rod. Hudekovej. Výstava potrvá už len do 30. mája v kine Mier. Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

Vlad Vakov – Vnútorné príbehy

MG ART Galéria

Výstava Vlada Vakova s názvom Vnútorné príbehy potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 28. júna a je spojená s predajom diel. Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Výber fotografií z 43. ročníka výstavy umeleckej fotografie členov zväzu slovenských fotografov. Výstava potrvá do 30. júna a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Niečo pre tých, ktorí trávia voľný čas v kuchyni

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM