Aktualizované Rôzne

Koronavírus: Považská Bystrica má desiateho nakazeného

Koronavírusová nákaza sa rozrástla aj v Považskej Bystrici. Desiatym prípadom z nášho mesta je muž.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Považská Bystrica má desiateho nakazeného
Zdroj: TASR

Na Slovensku pribudlo počas utorka (31. 3.) 37 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. V stredu to oznámil premiér Igor Matovič (OĽaNO) s tým, že počas utorka bolo vyšetrených celkovo 877 vzoriek. Najmladším pozitívne testovaným bol päťročný chlapec v Bratislave, najstaršia bola žena vo veku 87 rokov rovnako v Bratislave.

Považskobystričan

Medzi novými prípadmi sa nachádza aj 53-ročný muž z okresu Považská Bystrica. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky na svojej stránke.

Z údajov na špecializovanom portáli Národného centra zdravotníckych informácií vyplýva, že tento najnovší prípad je z Považskej Bystrice.

Mesto Považská Bystrica na svojej facebookovej stránke uviedlo, že podľa informácií Regionálneho úradu verejného zdravotníctva ide o muža s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. „Nachádza sa v domácej karanténe, hospitalizácia nebola nutná,“ doplnili.

Jedenásť v okrese

V našom okrese je tak zaznamenaných jedenásť prípadov, z toho desať je z Považskej Bystrice. Prvý bol oznámený 20. marca a druhý 25. marca. Išlo o dvoch mužov. Prvá žena bola ohlásená 26. marca. O deň na to (27. marca) boli ohlásené tri prípady (jeden muž a dve ženy).

Doteraz najviac ohlásených prípadov v Považskobys­trickom okrese za jeden deň sme zaznamenali 29. marca, konkrétne štyri (muž, chlapček a dve ženy), pričom tri z nich boli z Považskej Bystrice a jeden z Udiče. Prvý aprílový deň teda priniesol informáciu o jedenástom prípade, čiže to je výsledný sumár za marec 2020, keďže pozitívne testovaný bol 53-ročný muž v posledný marcový deň.

Najviac v Bratislave

Premiér skonštatoval, že najviac spomedzi nových prípadov ochorenia COVID-19 pribudlo v Bratislave, teda 16 osôb, čo tvorí takmer polovicu prípadov. Okrem 87-ročnej dôchodkyne boli podľa jeho slov všetci pod hranicou 60 rokov. Dodal, že vekový priemer nakazených sa pohybuje na úrovni okolo 30 rokov.

Poznámka: Aktualizované o 4. – 6. odsek.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM