Tlačové správy

Kuchyňa s grafikou na skle. Bude toto riešenie fungovať aj u vás doma?

Sklo ako stavebný a dokončovací materiál si v súčasnosti získava čoraz väčšiu obľubu. Môže to byť čisto dekoratívny detail, ale môže byť aj funkčný. Ako používať kuchynské sklo? Nižšie uvádzame množstvo návrhov, ktoré zmenia váš interiér.

Ilustračný obrázok k článku Kuchyňa s grafikou na skle. Bude toto riešenie fungovať aj u vás doma?
Zdroj: Freepik.com

Vlastnosti stavebného skla

Vhodne spracované sklo v kuchyni môže byť bezpečným a efektívnym materiálom. Na trhu sú takzvané bezpečnostné sklá, ktoré sú odolné voči poškodeniu a teplotám. Súčasťou bezpečnostného skla je sklo, ktoré prešlo úpravou (tvrdené sklo). To zaisťuje, že takýto sklenený panel vám bude slúžiť dlhé roky. Stojí za zmienku, že sklo, na rozdiel od dlaždíc alebo farby, sa veľmi ľahko čistí. Stačí ich utrieť papierovou utierkou alebo vlhkou handričkou. Pamätajte, že špina by sa nemala odstraňovať drsnou stranou špongie, pretože môže poškriabať povrch skla. Napriek tomu, že sa sklo ľahko čistí, bohužiaľ najmä tie svetlé sa rýchlo zašpinia. 

Kuchyňa a sklo- ideálna kombinácia

Sklo na stenách je dokonalým nápadom na dekoráciu kuchyne. Dokáže dodať interiéru moderný vzhľad a jedinečnú estetiku, vďaka odrazu svetla. Sklenený panel je možné namontovať na stenu medzi pracovnú dosku a horné skrinky, ale aj nad sporák, varnú dosku alebo indukčnú dosku. Sklo osadené nad kuchynskou doskou môže vďaka použitiu vhodných farieb dokonale ladiť so zvyškom interiéru. Ak máte malú kuchyňu, oplatí sa rozhodnúť pre číre a jednofarebné sklo. Takýto panel zväčší váš priestor. Na trhu sú dostupné matné, lesklé, matné a priehľadné sklenené tabule. Ak máte veľký, otvorený interiér, možno sa oplatí kombinovať s farbami? Sklo v kontrastnej farbe na nábytok vyzerá dobre. Ak chcete individuálne usporiadanie, môžete si navrhnúť panel s vlastnou grafikou. Grafika môže mať podobu krajiny, pohľadov na mesto, ukázať prírodu alebo abstraktnú kompozíciu. Zaujímavým nápadom môže byť vytlačenie fotografie prezentovanej na sklenenom paneli.

Sklo na podlahe, na strope, alebo ako náhrada dverí?  

Sklo v kuchyni je možné použiť aj vo forme sklenených podlahových panelov. Je možné pripraviť sklenenú dosku na mieru, ktorá sa bude dokonale hodiť do vašej izby. Sklenená podlaha má mnoho výhod, ako je jednoduché čistenie a optické zväčšenie interiéru. Zaujímavým nápadom je aj montáž skla, presnejšie zrkadla, na strop. K tomu bude samozrejme potrebné sklo poriadne osadiť. Tento variant bude určite vyzerať originálne a dodá interiéru vzdušnosť. Ide o veľmi elegantné riešenie, ktoré môže dobre fungovať v mnohých typoch interiéru, vrátane v interiéri v štýle glamour. Ďalším nápadom na využitie skla v kuchyni by mohli byť sklenené dvere, ktoré oddelia túto miestnosť od zvyšku domu. Sklenené dvere môžu mať rôzne podoby, môžu to byť: samozatváracie dvere, deliace dvere, posuvné dvere.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: sklo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM