Filip Chudý Kultúra

Nenuďte sa doma: Letný víkend v Považskej a okolí plný akcií

Ak hľadáte inšpiráciu na najbližší prázdninový víkend, potom vám môže pomôcť tento zoznam pútavých podujatí, ktoré budú v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Nenuďte sa doma: Letný víkend v Považskej a okolí plný akcií
Zdroj: TASR

Firemky pod komínom

10. augusta o 8:00, mestská pláž

Mestská pláž v Považskej Bystrici bude hostiť prvé firemné športové hry. Na pláži pod komínom (za plavárňou) sa bude súťažiť vo viacerých športoch.

Hádzaná: Považská Bystrica – Litovel

10. augusta o 19:30, športová hala

Hádzanárov MŠK Považská Bystrica čaká v letnej príprave už len jeden domáci prípravný zápas, keď v piatok o 19:30 hostíme Litovel. Príďte si pozrieť náš pozmenený tím.

Koncert pod holým nebom

10. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Koncert v rámci kultúrneho leta na fontáne. Vysúpia Katka Ščevlíková a Komajota. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Letné kino v Cooltajneri

10. augusta o 20:30, námestie pred domom kultúry

Augustový Cool-fiteáter ponúkne osem filmov. Prvým bude v piatok snímka Nič nebude ako predtým.

Letné kino v Prečíne: Spievaj

10. augusta o 21:00, areál ihriska v Prečíne

V piatok bude v Prečíne ďalšie premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Potrebné je si zobrať niečo na sedenie. Bude sa premietať animovaný film Spievaj.

Countrycross Domaniža

11. a 12. augusta o 10:00

Ide o tretí ročník Countrycrossu in memoriam Janka Haviara O pohár starostu obce Domaniža. Jazdci sa môžu tešiť na dobre pripravenú trať, super organizáciu a hodnotné ceny pre víťazov. Na svoje si prídu aj diváci, na ktorých čaká vynikajúce občerstvenie, let rogalom, dobrá hudba a mnoho iného. Súťažiť sa na trati v Domaniži začne v sobotu aj nedeľu o 10:00.

Beach Wrestling Považská Bystrica

11. augusta o 11:00, mestská pláž

Beach Wrestling je u nás netradičná udalosť. Ide o klasické zápasenie uskutočňované na piesku (pláži). Medzinárodne sa organizujú aj majstrovstvá sveta v plážovom zápasení.

Futbal: Považská Bystrica – Kalná nad Hronom

11. augusta o 17:00, futbalový štadión

Pre futbalistov MŠK Považská Bystrica začala nová sezóna neúspešne. Čiastočne si napravili chuť v Slovenskom pohári, no zlepšenie treba potvrdiť aj v úvodnom domácom stretnutí proti nováčikovi z Kalnej nad Hronom.

Divadlo na hojdačke: Žabí princ

11. augusta o 17:00, fontána pri kine Mier

Bábkové predstavenie pre deti v rámci kultúrneho leta na fontáne. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie uskutoční v kine Mier.

Divadlo COMMEDIA: Skrotenie zlej ženy

11. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Klasické dielo svetovej dramatickej tvorby v komornej a výrazne komediálnej úprave. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie uskutoční v kine Mier.

Praznovská veselica

11. augusta o 20:00, amfiteáter v Praznove

Príďte sa zabaviť do praznovského amfiteátra na ľudovú nôtu, môžete sa tešiť na exkluzívnu zábavu v podaní ĽH Veselie a LH Žrnovan. Taktiež sa môžete naučiť nové tanečné prvky v škole tanca pod vedením Milana Jankoviecha. Bude aj výčap. V prípade nepriaznivého počasia bude program presunutý do KD v Praznove.

Putovný pohár starostu obce Stupné

12. augusta o 11:00, ihrisko v Stupnom

Už XVII. ročník hasičskej súťaže o Putovný pohár starostu obce Stupné. O guláš, držkovú, grilovanú klobásu, pirohy a občerstvenie je postarané. Po ukončení súťaže bude vylosovaná tombola. Hlavná výhra 100 kg prasiatko.

Praznovské folklórne slávnosti

12. augusta o 15:30, amfiteáter v Praznove

Už 19. ročník folklórneho podujatia v mestskej časti Praznov. Vystúpia viacerí známi folkloristi. Nebude chýbať ani Martin Repáň, víťaz Zem sprieva.

Rodinka úžasných 2

12. augusta o 16:00, kino Mier

Vo filme Rodinka Úžasných 2 sa zdá, že hlavnou superhrdinkou bude Helen. Ako príťažlivejšia polovička z najslávnejšej superdvojice sa stáva tvárou kampane, ktorá má vyžehliť obraz superhrdinov v očiach verejnosti. Bob sa tak musí venovať domácim povinnostiam a hlavne výchove detí… Dobrodružný animovaný film.

Mission: Impossible – Fallout

12. augusta o 19:00, kino Mier

Ethan Hunt si vždy vyberal nesplniteľné misie. Vždy v nich bol úspešný, napriek okolnostiam. Na začiatku tohto príbehu však čelí úplne novej situácii. Niečo sa pokazilo, pasca neklapla a vinou jeho zlyhania sa ocitnú v smrteľnom ohrození vybrané svetové metropoly. Ethan je presvedčený, že len on so svojím tímom dokáže tragickú chybu napraviť. Akčný triler USA.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM