Filip Chudý Rôzne

Parkovanie na garážach na Rozkvete ide do súkromných rúk: Aký je záujem?

Právo verejného parkovania na strechách garáží na považskobystrickom sídlisku Rozkvet sa čoskoro stratí, mesto totiž predáva svoj podiel.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie na garážach na Rozkvete ide do súkromných rúk: Aký je záujem?
17
Galéria

Považskobystrická radnica začala s predajom spoluvlastníckeho podielu k 150 radovým garážam na najväčšom mestskom sídlisku Rozkvet. Predaj podielu mesta schválilo v minulom a tomto roku mestské zastupiteľstvo.

Z verejných budú súkromné

Mesto doteraz využívalo právo verejného parkovania na strechách garáži, po predaji sa to však stratí a budú to súkromné parkovacie miesta.

Ako informoval vedúci kancelárie primátora Michal Hamar, radnica začína pripravovať prvé zmluvy. „Tí, ktorí o vysporiadanie garáží prejavili záujem a schválilo ho zastupiteľstvo, nemusia o odkúpenie opätovne žiadať. Keď bude ich návrh zmluvy pripravený, budeme ich kontaktovať, aby si zmluvu prišli podpísať. Príjmy z predaja použije mesto aj na financovanie výstavby parkovísk na Rozkvete,“ uviedol Hamar.

Viac správ zo Slovenska

Nie každý má záujem

Ako dodal, z celkového počtu 178 radových garáží sa 27 spoluvlastníkov zatiaľ nevyjadrilo, prípadne niektorí oznámili, že o vysporiadanie nemajú záujem.

„Chceme požiadať tých, ktorí sa zatiaľ nerozhodli, prípadne svoje rozhodnutie prehodnocujú, aby tak urobili čo najskôr. Pri predaji mesto vychádzalo zo znaleckého posudku z roku 2019. S ohľadom na časový odstup, ako aj rast cien nehnuteľností, budeme musieť koncom roka objednať nový posudok. Ďalší záujemcovia tak už budú zrejme kupovať za vyššie ceny,“ doplnil Hamar s tým, že žiadosť je potrebné podať najneskôr do konca júla.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM