Filip Chudý Futbal

Považská Bystrica ulovila veľkú posilu: Budeme mať najlepší útok v lige?

Futbalový klub z Považskej Bystrice bol v letnom prestupovom termíne aktívny, pričom sa mu podarilo získať elitného strelca a navyše nášho odchovanca.

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica ulovila veľkú posilu: Budeme mať najlepší útok v lige?
Zdroj: TASR

Už počas posledného júlového víkendu mali futbalisti MŠK Považská Bystrica vstúpiť do novej sezóny, ale keďže Ladce sa odhlásili zo Slovenského pohára, ostrý vstup na ich čaká až o týždeň neskôr v Malženiciach v rámci prvého kola tretej ligy západ. Do novej sezóny vstúpime aj s výraznou posilou, keď do rodného klubu sa vrátil 27-ročný útočník Marek Gajdošík. Považskobystrický odchovanec odišiel v mladom veku do Nitry, kde pôsobil najprv v doraste a neskôr ako 20-ročný začal nastupovať aj v najvyššej seniorskej súťaži. Hrával tiež v Ružinej, Seredi, Třinci a minulé tri sezóny strávil v Púchove. V ostatnom ročníku sa dokonca s 27 gólmi stal najlepším strelcom tretej ligy.

„Rozhodol som sa vrátiť z troch dôvodov. Prvý bol, že ponuky, ktoré som mal z vyšších súťaží a zahraničia, neboli pre mňa až tak podmienkovo atraktívne, nakoľko popri futbale aj pracujem. Navyše po pekných troch rokoch v Púchove som chcel zmenu. Tretí dôvod je ten, že so ženou v septembri čakáme prírastok do rodiny. Pre tieto veci som sa rozhodol, že minimálne na jeseň budem hrať doma,“ povedal Gajdošík.

Manažér klubu Ján Panák po jeho príchode konštatoval, že útok budeme mať veľmi silný. Veď v kádri zostal aj Lukáš Slávik, ktorý bol v minulej sezóne tretí najlepší strelec tretej ligy so 17 gólmi. „Gajdošíka sme priviedli preto, aby všetka strelecká ťarcha nebola na Slávikovi. Navyše pre každého nášho súpera bude ťažké, keď proti nemu budú nastupovať elitní strelci, o ktorých každý vie, že góly dávajú,“ vyjadril sa Panák.

Gajdošíkovi sa v Púchove mimoriadne darilo, veď v prvých dvoch sezónach bol zhodne piaty najlepší strelec súťaže, keď strelil 13 a 16 gólov, navyše sme už spomenuli, že naposledy získal korunu kráľa strelcov. Za Púchov tak strelil v lige dokopy až 56 gólov. Značnú časť z nich pod vedením Jaroslava Vágnera, ktorý ho teraz bude trénovať u nás. „Tréner si ma vybral asi preto, aby som svojimi gólmi a prihrávkami pomohol napĺňať klubové ambície, i keď je pravda, že po minulej sezóne som si tu latku nastavil dosť vysoko. Ciele sú ale v prvom rade kolektívne. Ak sa nám podaria naplniť a ja k tomu prispejem, budem rád,“ uviedla naša nová posila.

Tá je podľa vlastných slov rada, že v kádri je medzi útočníkmi veľká konkurencia. Tú Gajdošíkovi a Slávikovi zvyšujú talentovaní mladíci Jakub Valient a Adam Gáborík, ktorý opäť môže hrať po nútenej administratívnej pauze. „Silná konkurencia je len na prospech kabíny, každý musí makať na tréningoch a zápasoch, aby sa aj v ďalšom stretnutí objavil na ihrisku. Môže nám to len a len pomôcť. Všetci traja sú mladí a šikovní futbalisti s veľkým potenciálom,“ vyjadril sa Gajdošík, ktorý sa bude snažiť o to, aby z tejto spolupráce dobrých hráčov vyplynulo to, že Považská Bystrica bude mať najlepší útok v lige.

„Ciele MŠK pre novú sezónu sú pohybovať sa v prvej polovici súťaže a stabilizovať klub, prípadne v priebehu dvoch-troch rokov sa pokúsiť postúpiť o súťaž vyššie. A moje osobné ciele sú len tie najvyššie, čiže ako každú sezónu hrať s mužstvom o špicu tabuľky a prispieť k tomu svojimi výkonmi a nejakými gólmi,“ zakončil navrátilec, ktorý si dres Považskej Bystrice oblečie takmer po šiestich rokoch, keďže na jeseň 2012 tu hosťoval z Nitry. Na jar 2013 sa potom Považská Bystrica odhlásila zo súťaže a mužský futbal tu dočasne zanikol.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM