Filip Chudý Rôzne Od Vás

Považská vyriešila sťažnosti na psov v centre po svojom: Čo vlastne zakázali? FOTO

Obyvatelia Považskej Bystrice sa sťažovali na psov v centre mesta. Bol preto vydaný nový zákaz. Čo teraz majitelia psov môžu a čo nie?

Ilustračný obrázok k článku Považská vyriešila sťažnosti na psov v centre po svojom: Čo vlastne zakázali? FOTO
12
Galéria

Okolo zrekonštruovanej časti považskobystrickej centrálnej mestskej zóny pribudli v minulých dňoch tabuľky, ktoré zakazujú vstup do týchto priestorov so psom. Pritom len takto približne pred rokom tam boli inštalované úplne nové nádoby na psie exkrementy aj s vreckami. Tri z nich tam stále sú, čiže sa nachádzajú v priestore spomínaného zákazu. Kontaktovali nás majitelia psov, ktorí so svojimi miláčikmi tadiaľ pravidelne prechádzajú, že kadiaľ môžu teraz bezpečne chodiť, aby nedostali prípadne pokutu od mestskej polície, ktorá sídli blízko tohto miesta. Mesto poskytlo nasledujúce stanovisko.

„Prechod ľudí so psami je tu samozrejme povolený. Zákaz ma zamedzovať len voľný pohyb psov, nakoľko sme evidovali mnohé sťažnosti občanov, najmä mamičiek s malými deťmi, že sem ľudia svoje psíky chodia vyslovene cvičiť či venčiť bez vôdzok. Na to tento priestor nie je určený,“ informovala hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Kováčiková.

Jej slovami chce mesto zároveň poprosiť občanov, aby po svojich psoch naozaj upratovali, veď práve na tento účel sú určené koše na psie exkrementy. „Táto zrevitalizovaná zóna má slúžiť občanom najmä na oddych a kultúrne vyžitie, nachádza sa tu navyše aj detské ihrisko, preto je prirodzené, že ľuďom nie je príjemné, keď je priestor ,zašpinenýʽ od psích exkrementov,“ dodala považskobystrická hovorkyňa.

Zákaz vstupu so psom do centra Považskej Bystrice: Týka sa tohto priestoru
12
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Čísla, ktoré by nás mali zaujímať: INEKO takto ohodnotil finančné zdravie Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM