Filip Chudý Kultúra

Považskobystričania, kam v marci za zábavou? TOP 10 akcií nového mesiaca

Ani sme sa nenazdali a začal sa nový mesiac. Počas marca sa dajú u nás navštíviť aj rôzne zaujímavé podujatia. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania, kam v marci za zábavou? TOP 10 akcií nového mesiaca
Zdroj: Dnes24.sk

Smejko a Tanculienka: Kuk, ani muk!

7. marca o 17:00, kino Mier

Predstavenie pre deti s najobľúbenejšími chrobáčikmi Smejkom a Tanculienkou! Príde aj ich kamarát motýlik Huncúlik a spoločne zahrajú nové hity z tretieho DVD Kuk, ani muk! Nebudú chýbať pesničky ako Motáčik Popletáčik, Sestričky farbičky, Tri prasiatka, Škaredé káčatko, Usmej sa, Ahoj, ahoj… ale zaspievajú aj toľko žiadaného Boxeristu, Vajce na vandrovke a Babu Jagu!

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

7. marca o 18:00, športová hala

Považskobystričanov čakajú v nadstavbovej časti Slovnaft Handball Extraligy už len náročné a dôležité skúšky. Už v prvú marcovú stredu privítame suseda v tabuľke z Topoľčian, čo bude možno kľúčový zápas o druhé miesto.

Menďov memoriál

10. marca o 10:00, Považská Teplá – poľovnícka chata

Menďov memoriál je vytrvalostno-orientačný pretek, založený na počesť horolezca Vladimíra Špindora. Memoriál je tiež skúškou vytrvalosti, odolnosti a sebazaprenia, hlavne je však o pozitívnom myslení. Memoriál ponúka možnosť spoznať prekrásne okolie Manínskej úžiny, ktoré nie je bežne dostupné turistickými chodníkmi. Ide o celodenné podujatie.

Futbal: Považská Bystrica – Ladce

10. marca o 15:00, futbalový štadión

Považskobystričania odštartujú jarnú časť sezóny považským derby proti Ladcom. Zvládnu naši hráči vstup do druhej polovice súťaže?

Expedičná kamera Považská Bystrica 2018

10. marca o 16:00, kino Mier

Filmový festival „Expedičná kamera“ je opäť po roku späť a predstavuje tie najlepšie dobrodružné filmy z hôr, divokej prírody a extrémnych zážitkov. Pripravte sa na poriadnu dávku objavovania, napätia a chleba s masťou a cibuľou!

Miroslav Donutil: Cestou necestou

11. marca o 19:00, kino Mier

Obľúbený český herec sa predstaví vo svojom novom programe a svojimi príhodami a ich geniálnym podaním dokáže rozosmiať, fantasticky zabaviť, ohúriť, ba dokonca aj rozplakať Nenechajte si ujsť novú šou aktuálne najlepšieho českého rozprávača a zabávača.

Mozart show

13. marca o 18:00, koncertná sála ZUŠ

Základná umelecká škola – hudobný odbor pripravila koncert Danube MonARCHI, sláčikového kvarteta Štátneho komorného orchestra Žilina. V programe ponúknu Mozarta, Straussa, Brahmsa a Zeljenku.

A čo ja, láska?

18. marca o 18:00, kino Mier

Rozhlasovú hra „A čo ja, miláčik?” sa vracia vo forme divadelnej produkcie, ktorá v nej ponúkla účinkovanie Marte Sládečkovej, v televíznej inscenácii stvárňujúcej rolu zvodnej Skarlet. Tá si tentokrát pre zmenu vychutná úlohu zanedbanej manželky. Kto bude víťazom boja o „vyčudovaného“ muža (Martin Mňahončák), sa možno vyjasní v závere tohto súboja žien – mladej, krásnej Skarlet (Dominika Kavaschová v alternácii so Zuzanou Porubjakovou) a prácou pohltenou manželkou Margit (Marta Sládečková).

Jana Pronská

20. marca o 16:00, Považská knižnica

Považská knižnica pripravila besedu s autorkou historických románov Janou Pronskou. Prebehne v spoločenskej miestnosti knižnice.

Jaričku vám nesieme

25. marca o 15:00, kino Mier

Jarný program Mestského folklórneho štúdia v Považskej Bystrici. Účinkujú prípravky MFŠ, DFS Mladosť a ľudová hudba DFS Mladosť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM