Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická pôrodnica zažíva BOOM: Nárast počtu bábätiek, tisíca je Miška

Jubilejným tisícim novorodencom v roku 2021 sa pochválila pôrodnica v Považskej Bystrici. Priemer oproti minulému roku vyzerá výborne.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická pôrodnica zažíva BOOM: Nárast počtu bábätiek, tisíca je Miška
Zdroj: Gynekologicko - pôrodnícke oddelenie NsP Považská Bystrica

Gynekologicko – pôrodnícke oddelenie Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica v utorok na sociálnej sieti oznámilo, že 27. októbra o 20.10 hod. sa u nich narodilo tisíce bábätko v roku 2021. „Je ním Michaela, ktorá vážila 3 720 g a merala 51 cm,“ informovali.

Výborný priemer

„Oproti minulému roku sme tisícku pokorili o mesiac skôr. Sme radi, že nám naďalej dôverujete, vraciate sa k nám rodiť opakovane, ba dokonca k nám hľadáte cestičky aj zo vzdialenejších okresov,“ pridalo oddelenie odkaz mamičkám.

Keď sa na to pozrieme štatisticky, ešte sa dokonca mierne zvýšil výborný priemer počas tohto roka, keďže sa v považskobys­trickej pôrodnici rodí viac ako sto detí na mesiac.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Značný nárast

Ako sme už informovali, 500. bábätko v roku 2021, ktorou bola Barborka, sa narodilo 31. mája. Ďalšia päťstovka teda prišla na svet tiež prakticky za päť mesiacov, len to trvalo o štyri dni kratšie.

Ak sa udrží takýto priemer, na konci roka to bude niečo málo cez 1 200 detí. A to by bol značný nárast oproti roku 2020, kedy v našej nemocnici prišlo na svet 1 094 detí – 556 dievčat a 538 chlapcov, pričom spoločne na narodilo šesť dvojčiat.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM