Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické detské ihriská prejdú obnovou: Ktoré presne a čo sa vynoví?

Značná časť detských ihrisk v našom meste nie je v ideálnej kondícii. Pozrite si, ktorá sa čiastočne zrevitalizujú.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické detské ihriská prejdú obnovou: Ktoré presne a čo sa vynoví?
Zdroj: TASR

Viaceré detské ihriská v Považskej Bystrici nie sú na tom dlhodobo najlepšie, preto je nutné, aby prichádzalo k ich revitalizácii. Hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková informovala, že aktuálne sa vykonávali viaceré práce na obnove detských ihrísk, na ktorých bola potrebná oprava. „Na viacerých miestach sa obnovujú dopadové plochy a tiež sa dopĺňajú nové herné prvky. Vynovené ihriská si deti budú môcť užívať už v druhej polovici júla,“ povedala s tým, že sa investovalo takmer 52 000 eur.

„Nového ihriska sa tento rok dočkajú obyvatelia Orlového. Obnovou prejdú aj mnohé ďalšie ihriská, radnica sa pritom snaží vyhovieť vždy najmä požiadavkám výborov mestských častí,“ ozrejmila hovorkyňa s tým, že na sídlisku Stred v blízkosti bytového domu 55 pribudne na ihrisku Radosť veľký kolotoč a šesťuholníková preliezka, v blízkosti bytového domu 57 na ihrisku Okružná zase pribudne reťazová dvojhojdačka pre veľké deti s dopadovou plochou z gumovej dlažby.

Ako ďalej uviedla, na sídlisku Lány na ihrisku Lienka bude na základe požiadavky výboru vybudovaná dopadová plocha z gumovej dlažby okolo zemnej trampolíny. „Na sídlisku SNP bytových domov 1426 a 1427 pribudne na detskom ihrisku veľký kolotoč a pružinová a váhadlová hojdačka, pri bytovom dome 1447 sa zase osadí nový betónový pingpongový stôl,“ doplnila.

Na Hlinách v blízkosti bytového domu 1413 bude detské ihrisko doplnené reťazovou dvojhojdačkou s dopadovou plochou z gumovej dlažby. „Novými hernými prvkami bude doplnené aj detské ihrisko v Zákvašove, konkrétne reťazovou dvojhojdačkou, hernou zostavou so šmýkačkou a lanovou stenou a budú tu doplnené plochy z gumovej dlažby už pod existujúce herné prvky,“ konštatovala hovorkyňa.

Detské ihrisko v Hornom Milochove v areáli materskej školy bude doplnené váhadlovými hojdačkami, na detskom ihrisku v areáli základnej školy v Považskom Podhradí pribudne reťazová dvojhojdačka a na ihrisko v areáli základnej školy v Považskej Teplej bude doplnená lezecká stena a pieskovisko so sedením. „Okrem toho sa zakúpia ďalšie štyri hojdačky do skladových zásob radnice, ktoré budú doplnené priebežne podľa potreby a požiadavok. Okrem toho chce mesto investovať aj do nových prvkov v predškolských zariadeniach,“ dodala. Prvé by malo byť na MŠ Lánska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto sa zmenilo na jar ihrisko na Rozkvete.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM