Filip Chudý Rôzne

Pozitívni žiaci aj učitelia: COVID-19 zavrel ďalšie triedy v Považskej a okolí

Kým na Slovensku prebieha snaha dostať do škôl starších žiakov, v okrese Považská Bystrica vypadávajú z dennej formy štúdia už aj mladšie ročníky.

Ilustračný obrázok k článku Pozitívni žiaci aj učitelia: COVID-19 zavrel ďalšie triedy v Považskej a okolí
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Starší žiaci v Považskej Bystrici a okolí stále do škôl nenastúpili, navyše viacerým mladším prerušili dochádzku do školy. Základná škola v Jasenici na svojom webe oznámila, „že z dôvodu výskytu pozitívneho prípadu na ochorenie COVID-19 u zamestnanca ZŠ bude škola na základe nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici mimo prevádzky od utorka 15. decembra do piatka 18. decembra.“

Po karanténe prázdniny

Škola v Jasenici upozorňuje, že žiaci budú v domácej karanténe do nedele 20. decembra a vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou. ZŠ v Udiči v prípade žiakov tretieho ročníka tiež prešla na dištančnú formu vzdelávania, ktorá má platiť do 20. decembra.

Riaditeľstvo ZŠ Štefana Závodníka v Pružine na stránke školy oznámilo, že „v súvislosti s potvrdeným prípadom COVID-19 u pedagóga sa na škole prerušil výchovno-vzdelávací proces pre všetkých žiakov z triedy 2.B, 1.A a 1.B, pričom sa im nariadila domáca izolácia do 20. decembra.“ Vyučuje sa tam dištančnou formou do 18. decembra.

Od pondelka 21. decembra do piatka 8. januára budú nasledovať vianočné prázdniny. Pri ideálnom scenári by sa teda mali vrátiť do lavíc v pondelok 11. januára 2021.

Pozitívni aj žiaci

Podobné prípady nastali aj v ZŠ Nemocničná v Považskej Bystrici. Škola najnovšie na svojej stránke oznámila, že „v súvislosti s potvrdeným prípadom COVID-19 u pedagóga sa podľa pokynov RÚVZ so sídlom v Považskej Bystrici prerušuje výchovno-vzdelávací proces v triede 1.B a nariaďuje sa karanténa do 21. decembra.“

V 4.A na jednotke sa potvrdili prípady COVID-19 aj medzi žiakmi, preto sa podľa pokynov miestneho RÚVZ predĺžilo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu a nariadila sa karanténa do 17. decembra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM