Filip Chudý Rôzne

Prišla vytúžená zmena: Ako vyzerajú nové schody do nemocnice v Považskej? FOTO

Známe schodisko pri detskej poliklinike považskobystrickej nemocnice sa dočkalo zmeny. Ako to tam po novom vyzerá?

Ilustračný obrázok k článku Prišla vytúžená zmena: Ako vyzerajú nové schody do nemocnice v Považskej? FOTO
15
Galéria

Na katastrofálny stav schodov, ktoré viedli k detskej poliklinike Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici sa sťažovali návštevníci tohto zdravotníckeho zariadenia dlhodobo, túto skutočnosť potvrdila aj hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková. Ako ďalej uviedla, problémom pri riešení tohto problému bolo to, že nikto nevedel, koho sú vlastne majetkom. S ich opravou sa začalo pred dvoma týždňami, pričom sa už začali využívať, hoci v súčasnosti sa ešte dorábajú na nich menšie dokončovacie práce.

„Keďže nepatrili nikomu, mesto sa rozhodlo zapísať si ich na list vlastníctva a následne opraviť. Staré, zničené betónové schodisko bolo v tak katastrofálnom stave, že sa ho nedalo nijakým spôsobom zachrániť. Preto bolo potrebné pristúpiť k jeho kompletnej výmene. V budúcom roku tu plánujeme upraviť aj susediacu zeleň,“ povedala mestská hovorkyňa.

Pôvodné schodisko bolo odstránené, namiesto toho boli osadené palisády vyplnené zámkovou dlažbou. Celý priestor vrátane plynulého napojenia na šikmú rampu, ktorá vedie do samotného objektu nemocnice je vyasfaltovaný, pričom na samotnej rampe vymenili aj prvé tri rady poškodenej dlažby, ktorá robila problémy hlavne vozičkárom a mamičkám s kočíkmi. „Nové schodisko nebude bezbariérové, bezbariérový prístup je z bočnej strany,“ informovala považskobystrická hovorkyňa.

Ako nám ďalej potvrdila, investícia len do opravy týchto schodov je vo výške približne 22-tisíc eur. „Zeleň sa bude riešiť samostatne, pravdepodobne v budúcom roku,“ doplnila Kováčiková.

Nové schody pred detskou poliklinikou v Považskej: Pozrite, ako vyzerajú
15
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Žiaci z Považskej realizujú krásny nápad: Nominácia na Detský čin roka! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM