Rôzne

Rekonštrukcia športovej haly aj počas sezóny: Čo bude so zvyškom peňazí?

Rekonštrukčné práce na športovej hale v Považskej Bystrici štartujú. Zisťovali sme viac.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia športovej haly aj počas sezóny: Čo bude so zvyškom peňazí?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské športové kluby Považská Bystrica zverejnili na svojej stránke zmluvu s dodávateľom prác na rekonštrukciu športovej haly. Jej účinnosť je od 1. júla 2020 a dátum ukončenia 120 kalendárnych dní po protokolárnom prevzatí staveniska. Ďalej sa v podkladoch píše, že ukončenie projektu je 28. októbra 2020.

Rekonštrukcia fasády a terás športovej haly má stáť podľa zmluvy 312 000 eur s DPH.

Kam pôjde 75 000 eur?

Primátor mesta Karol Janas (SMER-SD, SNS, SZ) 9. decembra 2019 k športovej hale na sociálnej sieti uviedol, že „nevyhnutne potrebuje rekonštrukciu jej strecha, opláštenie (tieto dve položky boli pre neho prioritou a idú sa robiť, pozn), ale aj šatne a sociálne zariadenia. Ak by to vyšlo, pustili by sme sa aj do obnovy palubovky.“ Oproti predpokladanej hodnote zákazky sa v súťaži ušetrilo približne 75 000 eur bez DPH.

Zaujímalo nás preto, na čo presne sa ušetrená suma použije a čo sa bude na športovej hale ešte rekonštruovať a kedy. Túto otázku sme preto položili priamo aj primátorovi, ale z jeho kancelárie prišla odpoveď, že sa k tomu bude vyjadrovať riaditeľ MŠK. „Odhadovaná suma na rekonštrukciu športovej haly vychádzala z pripraveného projektu, nebola exaktne zadefinovaná a konečnú cenu za práce vygenerovala elektronická aukcia. Z uvedeného dôvodu sa ďalšie potenciálne aktivity v športovej hale budú riešiť operatívnym spôsobom v rámci rozpočtových možností,“ povedal Kubovič.

Kde sa bude hrať?

Keďže sa rekonštrukcia športovej haly má skončiť až koncom októbra – lenže nová hádzanárska sezóna začína už v auguste a muži MŠK Považská Bystrica štartujú letnú prípravu v polovici júla, pričom prvý domáci súťažný zápas hrajú začiatkom septembra – zaujímalo nás, kde sa budú pripravovať a hrať. „V športovej hale budú počas rekonštrukcie povolené len nevyhnutné podujatia a tie by nemali byť výrazným spôsobom obmedzené,“ uviedol riaditeľ MŠK.

Podľa na stránke MŠK zverejneného plánu prípravných zápasov, by mali považskobystrickí muži hrať v športovej hale tri prípravné zápasy – 4. augusta (utorok) proti Karvinej o 18.00 h, 7. augusta (piatok) proti Novému Veselí o 17.00 h a 18. augusta (utorok) proti Frýdku – Místku o 18.30 h.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Vzhľad športovej haly v Považskej Bystrici by sa mal zmeniť do konca októbra.

FOTO: Vzhľad Športovej haly v Považskej Bystrici by sa mal zmeniť
20
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM