Filip Chudý Rôzne

Seniorov z Považskej zahrialo pri srdiečku: Nádherný projekt prekonal očakávania

Krásna vianočná myšlienka mala pokračovanie aj v Považskej Bystrici, kde usilovná práca priniesla vytúžené ovocie.

Ilustračný obrázok k článku Seniorov z Považskej zahrialo pri srdiečku: Nádherný projekt prekonal očakávania
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Táto myšlienka sa v minulých rokoch rozšírila po celom Slovensku, pričom ide o vianočnú výzvu, v ktorej môže ktokoľvek obdarovať seniorov. Tento rok sa do nej zapojilo mnoho ľudí z nášho okolia. Už po tretí rok sa do projektu pridala aj Stredná zdravotnícka škola Považská Bystrica v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorej sa vďaka pomoci ľudí podarilo vyzbierať úctyhodný počet balíčkov, oznámil na svojom webe TSK.

Viac ako dúfali

Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu nemali žiaci ani pedagógovia príliš veľké očakávania. Usilovná práca však priniesla vytúžené ovocie.

Snaživým dobrovoľníkom z viacerých škôl sa podarilo vyzbierať až 900 balíčkov, čo je dvojnásobok množstva, v ktoré dúfali. „Nemusí ísť o žiadne drahé a luxusné veci, rátajú sa predsa najmä také, ktoré sú darované zo srdca. Zbierka sa podarila najmä vďaka ochotným ľuďom, ktorí vedia, že Vianoce nie sú iba o prijímaní darov, ale najmä o ich dávaní,“ uviedla Mária Gáboríkova zo SZŠ v Považskej Bystrici.

Balíčky putovali do zariadení sociálnych služieb v meste a jeho okolí. Koordinátorkou projektu bola Katarína Drápalová zo SZŠ v Považskej Bystrici.

Radosť seniorov

Táto celoslovenská akcia priniesla vianočnú atmosféru aj do Centra sociálnych služieb – Bystričan v Považskej Bystrici, ktoré je tiež v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. Všetci klienti dostali vo svojich vianočných balíčkoch samé užitočné veci – teplé ponožky, sladký med, bylinkový čaj, keksíky a iné drobnosti. Súčasťou krabičky bol aj pekný list či venovanie od ľudí.

Klientov však podľa stránky TSK najviac potešilo, keď pod oknami považskobystrického zariadenia uvideli deti z vedľajšej školy, ktoré im prišli popriať pekné sviatky a rozveseliť ich krásnymi pozdravmi a básničkami. „Kontakt s okolím klientom v týchto ťažkých chvíľach najviac chýba, preto ich to veľmi potešilo a zahrialo pri srdiečku. Vďaka takýmto aktivitám si uvedomíme, že aj napriek nepriaznivej situácii všade vôkol nás a mesiacoch odlúčenia od tých, ktorých ľúbime, stále všetci držíme spolu, myslíme na iných a chceme pomáhať tam, kde je to naozaj potrebné,“ uviedla Zuzana Sádecká z CSS – Bystričan.

Zároveň sa poďakovala koordinátorom SZŠ v Považskej Bystrici a všetkým ľuďom s veľkým srdcom za darčeky pre klientov zariadenia. Podľa jej slov bolo z vianočných krabičiek cítiť veľa lásky od ľudí, ktorí ich pripravovali.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto vyzeral projekt v našom regióne.

FOTO: Projekt Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok v Považskej Bystrici
10
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM