Filip Chudý Rôzne Video

Štrbavá križovatka v Považskej zabáva internet: Vyjadrili sa kompetentní, VIDEO a FOTO

Rekonštrukcia hlavnej križovatky v Považskej Bystrici zabáva sociálne siete. Konkrétne jeden z ostrovčekov. Máme vyjadrenie od kompetentných.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Ako je známe, v Považskej Bystrici aktuálne prebieha „Rekonštrukcia cesty č. II/517 Považská Bystrica – most Orlové – Domaniža – I. etapa,“ v ktorej je zahrnutá aj hlavná svetelná križovatka pri pošte. Na nej sa už zrekonštruovali aj dva ostrovčeky, pričom ten, pri ktorom začína Sládkovičova ulica, sa stal v ostatnom čase terčom vtipov.

Na sociálnych sieťach sa nielen Považskobystričania zabávajú na fotke, na ktorej jeden z rohov ostrovčeka križovatky pripomína skôr štrbavý úsmev, ako dokončenú prácu. A je pri nej popis v znení „asi z tej ceny 4 milióny eur už na takéto detaily nevyšli financie…“

Treba uviesť, že cena je mierne nižšia, keďže Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v auguste 2019 oznámil, že celková dĺžka trasy tohto rekonštruovaného úseku je 3,59 km v hodnote približne 3,8 milióna eur s DPH. Je to hradené z eurofondov so spolufinancovaním kraja 5 %.

V pondelok 2. decembra sa konal kontrolný deň k tejto stavbe na Orlovskom moste, pričom sa ho zúčastnil aj predseda TSK Jaroslav Baška. Tomu sme oznámili, že od ľudí prišli pripomienky na daný ostrovček, ktorý sa rekonštruoval. „Treba sa opýtať stavebného dozoru, ktorý nás zastupuje. Ak treba niečo opraviť, stavebný dozor im to prikáže a zhotoviteľ to urobí,“ povedal trenčiansky župan.

Stavebný dozorca Igor Eremiáš k tomu uviedol: „Ostrovček pri pošte ešte nie je prebratý a ani ukončený. Práce budú ukončené do konca tohto týždňa.“

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

FOTO: Rekonštruovaný ostrovček na križovatke pri pošte vyzeral aj takto
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM