Filip Chudý Rôzne

V našom okolí je čo obdivovať: Ocenili nielen Považský hrad

Krajská organizácia cestovného ruchu odovzdávala ocenenia na minulý rok. Tri putujú aj do nášho okrese. Kto sa dočkal pocty?

Ilustračný obrázok k článku V našom okolí je čo obdivovať: Ocenili nielen Považský hrad
Zdroj: Združenie hradu Bystrica

Manínska tiesňava ako smaragd Horného Považia, to je jeden z prívlastkov, ktorým sa prezentovala Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región na najväčšom slovenskom veľtrhu cestovného ruchu na Slovensku ITF Slovakiatour v Bratislave. KOCR Trenčín región tam nielen prezentovalo najnavštevovanejšie a turisticky najobľúbenejšie lokality nášho kraja, ale na ňom tiež prebehlo slávnostné odovzdávanie cien TOP v cestovnom ruchu Trenčianskeho kraja za rok 2018. Niektoré ocenenia smerovali aj do nášho okresu. Informovala o tom Eva Frývaldská, výkonná riaditeľka KOCR Trenčín.

Víťazom v kategórii TOP ubytovacie zariadenie v roku 2018 sa stal Hotel Gino Park Palace, ktorý sídli v renesančnom kaštieli v Orlovom. V kategórii TOP inovácia v cestovnom ruchu ocenenie získal Považský hrad. Titul osobnosť cestovného ruchu za rok 2018 vo verejnoprospešnom sektore si odniesol aj Bohuslav Kortman, predseda jaskyniarskeho klubu Strážovské vrchy.

Dlhoročný jaskyniar, autor knižných publikácií a tvorca náučných chodníkov sa vyjadril, že návšteva jaskyne ponúka výnimočný zážitok, hlavne pre mladých ľudí. „Robíme viaceré podujatia ako prednášky, besedy a koncerty v jaskyniach, využívame jaskynné priestory, aby sa v nich návštevníci mohli nadýchať pravého jaskynného vzduchu,“ povedal Kortman.

KOCR Trenčín tiež ocenil novinky na Považskom hrade, ktorý v ostatných rokoch prešiel rozsiahlou rekonštrukciou vďaka fondom z nórskeho finančného mechanizmu. Obnovené bolo hradné nádvorie a odkryli sa vzácne pamiatky. „Ocenenie patrí najmä Združeniu hradu Bystrica, sú to dobrovoľníci, ktorí v spolupráci s mestom už viac ako 10 rokov tento hrad obnovujú. Z Považského hradu, ktorý bol takmer ruinou, sa dnes stáva veľmi zaujímavý turistický objekt, ktorý láka stále viac návštevníkov,“ vyjadril sa Karol Janas, primátor Považskej Bystrice, ktorému náš hrad patrí.

Víťazom jednotlivých kategórii osobne zablahoželal trenčiansky župan Jaroslav Baška a poďakoval im za výnimočný prístup k rozvoju cestovného ruchu a skvalitňovaniu poskytovaných služieb v kraji. „Máme sa naozaj čím pochváliť, cestovný ruch v Trenčianskom kraji sa rozvíja aj vďaka KOCR a štyrom oblastným organizáciám cestovného ruchu, ktoré sú združené pod jednou strechou krajskej organizácie. Spoločné projekty, ktoré robia, si vážim a propagácia cestovného ruchu je naozaj na vysokej úrovni,“ uzavrel Baška.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto sa Považský hrad slávnostne otváral po rekonštrukcii

Vynovený Považský hrad: Zábery z jeho sprístupnenia
52
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM