Filip Chudý Rôzne

V Považskej pokračovali protesty Za slušné Slovensko: FOTO priamo z miesta

Po kratšej pauze sa v Považskej Bystrici uskutočnilo štvrté pokračovanie protestných zhromaždení Za slušné Slovensko. Koľko prišlo ľudí?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej pokračovali protesty Za slušné Slovensko: FOTO priamo z miesta
46
Galéria

Po veľkonočnej prestávke pokračovali vo štvrtok 5. apríla zhromaždenia Za slušné Slovensko, pričom naše mesto štvrtýkrát nebolo výnimkou. Zmenu dňa demonštrácie vysvetlil považskobystrický organizátor Tomáš Bořuta: „Keďže v Bratislave bolo na piatok už námestie rezervované, mohli tam zhromaždenie urobiť o deň skôr. Následne sme sa ako organizátori na celom Slovensku dohodli, že protesty tentoraz urobíme o deň skôr. Výnimkou je Trenčín, kde to bude v piatok.“

U nás sa opäť uskutočnilo na tradičnom mieste pri Cooltajneri. Pred dom kultúry tentoraz podľa slov organizátorov prišlo približne do 200 ľudí. Na facebookovej udalosti sa k nemu prihlásilo cca 150 ľudí. Ide tak o najmenší počet ľudí, na predchádzajúce zhromaždenia prišlo podľa organizátorov postupne približne 1000, 700 a 500 ľudí.

Pred štvrtým pokračovaním zhromaždení Za slušné Slovensko došlo pri požiadavkách demonštrantov k jednej novej veci. „Dve hlavné požiadavky sú stále rovnaké, na tom sa nič nemení. Teraz k nim pribudlo odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara, aby ho nahradil niekto korektný a morálne čistý, keďže tých káuz už je veľa. Na to je toto zhromaždenie hlavne zamerané,“ povedal Bořuta. Naďalej žiadajú dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, no a tiež dôveryhodnú vládu.

Na štvrtkovom považskobystrickom zhromaždení s príhovormi vystúpili Daniela Barbosová a hudobník z Prešova Chris Ellis. „Tiež sme prečítali list novinára Andreja Bána a ďalšie listy, ktoré sú určené pre celé Slovensko a skupinovo sa čítali všade,“ dodal Bořuta. Zároveň dali organizátori možnosť ľuďom písať odkazy na kontajner Cooltajnera.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Štvrtá demonštrácia Za slušné Slovensko: Zábery z Považskej Bystrice
46
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM