Rôzne

Veľká pocta pre rodáka z Milochova: Udelili aj Cenu mesta

Významné považskobystrické ocenenie pôjde do rúk rodáka z Milochova. Svojho držiteľa má už aj Cena mesta.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre rodáka z Milochova: Udelili aj Cenu mesta
Zdroj: TASR

Mestské zastupiteľstvo v Považskej Bystrici na svojom zasadnutí 18. júna rozhodovalo aj o návrhu na udelenie verejného ocenenia Čestný občan mesta Považská Bystrica v roku 2020 a návrhu na udelenie Ceny mesta Považská Bystrica v roku 2020. Oba predložené návrhy boli prijaté jednohlasne.

Ocenenie Čestný občan mesta Považská Bystrica v roku 2020 bolo udelené Mons. ThDr. Ladislavovi Belásovi, rodákovi z Milochova, a to pri príležitosti životného jubilea, za jeho celoživotný prínos v oblasti duchovného, literárneho, historického a spoločenského života na Slovensku.

Traja Čestní občania

Ide len o tretie udelenie ocenenia Čestný občan mesta Považská Bystrica. Prvé v roku 2011 bolo udelené Imrovi Weinerovi – Kráľovi – in memoriam, za bohatú výtvarnú činnosť, prínos v oblasti výtvarného umenia a za šírenie dobrého mena mesta Považská Bystrica doma i v zahraničí.

V roku 2019 bolo udelené Ing. Jaroslavovi Kubíkovi – in memoriam. A to pri príležitosti 90. výročia položenia základného kameňa Považských strojární, za jeho zásluhy o hospodársky a sociálny rozvoj mesta Považská Bystrica, za všestrannú podporu kultúry a športu, za pozdvihnutie remeselnej a technickej úrovne strojárskej výroby, za rozvoj učňovského a stredného odborného školstva, ako aj za šírenie dobrého mena slovenského strojárstva a mesta Považská Bystrica doma aj vo svete.

Cena mesta

Cena mesta Považská Bystrica v roku 2020 bola udelená spoločnosti MEDEKO CAST, s.r.o. pri príležitosti 25. výročia jej vzniku, za významný prínos pre rozvoj priemyslu a zamestnanosti v meste a regióne a za úspešnú spoluprácu s mestom Považská Bystrica. Ide o v poradí 15. ocenenie tohto druhu v našom meste, štvrté pre súkromnú spoločnosť.

Návrh na udelenie verejného ocenenia tohtoročnej Ceny mesta spracoval a predložil poslanec Juraj Pekár (SMER-SD, SNS, SZ). Návrh na udelenie verejného ocenenia Čestný občan mesta Považská Bystrica spracoval a predložil poslanec Ján Kunovský (nezávislý).

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM