Filip Chudý Rôzne

Výstraha pred mrazom v okrese Považská Bystrica: Pozrite, ako až klesne teplota!

Zima sa hlási v plnej zbroji. Meteorológovia vydali výstrahy špeciálne pre Považskobystrický okres. Na čo presne upozorňujú?

Ilustračný obrázok k článku Výstraha pred mrazom v okrese Považská Bystrica: Pozrite, ako až klesne teplota!
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zverejnil výstražné informácie prvého stupňa, podľa ktorých sa v Považskobys­trickom okrese očakávajú nízke teploty a sneženie. Výstraha pred nízkymi teplotami platí od pondelka 7. januára 22:00 do utorka 8. januára 8:00. Výstraha pred snežením od utorka 6:00 do stredy 9. januára 6:00.

„V okrese Považská Bystrica sa pri zmenšenej oblačnosti miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –17 °C,“ informuje web SHMÚ.

Táto nízka teplota podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. „Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ píše na sa stránke SHMÚ.

V Považskobys­trickom okrese meteorológovia tiež očakávajú výskyt sneženia, pri ktorom miestami spadne 20 – 22 cm nového snehu. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ doplnili na SHMÚ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM