Správy

Čísla stále rastú: V bojnickej nemocnici je už 15 pracovníkov nakazených koronavírusom

Počet pracovníkov bojnickej nemocnice, u ktorých sa potvrdila nákaza novým koronavírusom, stúpol na 15.

Ilustračný obrázok k článku Čísla stále rastú: V bojnickej nemocnici je už 15 pracovníkov nakazených koronavírusom
31
Galéria
Zdroj: TASR

Pre TASR to uviedla regionálna hygienička Zuzana Tornócziová. Nemusí však ísť o konečné číslo, keďže podľa hygieničky naďalej testujú.

Nákazu u viacerých zdravotníkov a pacientov v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach potvrdili minulý piatok (17. 4.).

Podľa Tornócziovej ochorenie COVID-19 zistili v Univerzitnej nemocnici Martin u pacienta, ktorý prišiel z Bojníc na operačný zákrok a nemal žiadne príznaky. Na základe toho na oddelení neurológie odobrali vzorky zdravotníckym pracovníkom a pacientom, preskúmali všetky kontakty a vzorky odobrali aj ďalším ľuďom.

Prvé prípady pozitívne testovaných klientov majú aj ďalšie dve zariadenia pre seniorov v okrese Prievidza. „Nákazu máme potvrdenú u jedného klienta v zariadení sociálnych služieb v Zemianskych Kostoľanoch a u dvoch klientov v zariadení sociálnych služieb v Nitrianskom Rudne. Naďalej testujeme,“ uviedla regionálna hygienička.

Hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje v utorok (21. 4.) informoval, že testy potvrdili nový koronavírus aj u jedného zo zamestnancov tamojšieho zariadenia pre seniorov.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM