Rôzne

Ministerstvo schválilo trojmiliónovú dotáciu: Partizánske vybuduje kompostáreň

Kompostáreň na spracovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu vybuduje v Partizánskom.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo schválilo trojmiliónovú dotáciu: Partizánske vybuduje kompostáreň
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Mesto Partizánske plánuje vybudovať kompostáreň na spracovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu (BRKO). Na projekt získa nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške viac ako 2,9 milióna eur. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

„Ide o komplexnú technológiu, zber, ako i spracovanie biologického odpadu z domácností, k čomu nás viaže nová legislatíva. Som rád, že po linke na mechanické spracovanie zmesového komunálneho odpadu na tuhé alternatívne palivo sme opäť uspeli s projektom zo zdrojov Európskej únie, ktorý pomôže odpadovému hospodárstvu," uviedol Božik.

Cieľom projektu mesta je zvýšiť kapacitu na zhodnocovanie BRKO vrátane kuchynských odpadov z domácností. Samospráva z prostriedkov plánuje vybudovať kompostáreň, kúpiť technológiu na zber kuchynského odpadu a nakladanie s BRKO i zberné nádoby.

Projekt bude samospráva financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Ministerstvo životného prostredia SR jej na tento účel schválilo NFP vo výške 2 938 640,58 eura.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM