Rôzne

Oprava cesty II/511 Veľké Uherce – Skýcov sa ONESKORÍ: Spravili chybu pri súťaži

Vodiči by to už chceli mať hotové, ale župa bude musieť zopakovať súťaž na dodávateľa rekonštrukcie cesty II/511.

Ilustračný obrázok k článku Oprava cesty II/511 Veľké Uherce – Skýcov sa ONESKORÍ: Spravili chybu pri súťaži
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bude musieť zopakovať súťaž dodávateľa rekonštrukcie tretej etapy cesty medzi Veľkými Uhercami (okres Partizánske) a Skýcovom (okres Zlaté Moravce). Verejnú súťaž mu nariadil zrušiť Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO), práce sa tak posunú.

Neprimeraný rozsah požiadaviek

Rekonštrukciu cesty II/511 projekčne rozdelili na štyri etapy, ako prvú budú realizovať tretiu etapu, ktorá je v najhoršom stave. „Dôvodom na zrušenie súťaže na túto etapu rekonštrukcie bol podľa názoru ÚVO neprimeraný rozsah požiadaviek verejného obstarávateľa na predkladanie ponúk uchádzačov o zákazku a nedostatočné zdokumentovanie vyhodnotenia ponuky úspešného uchádzača, pričom tieto zistenia ÚVO mohli mať vplyv na výsledok predmetného verejného obstarávania," uviedla hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

Novú súťaž plánuje TSK vyhlásiť v najbližšom období, jej podmienky dá na kontrolu ÚVO.

Viac správ zo Slovenska

Eurofondy

Na rekonštrukciu úseku od osady Rudica – Fatimová až po najvyšší bod trasy s názvom Vrchhora získala krajská samospráva financie z Integrovaného regionálneho operačného programu. Celková výška výdavkov na projekt je približne 10,2 milióna eur, z toho 7,6 milióna eur predstavuje nenávratný finančný príspevok.

Samosprávny kraj vyhlásil súťaž aj na dodávateľa rekonštrukcie prvého úseku cesty, ktorý vedie Veľkými Uhercami. Na investíciu rovnako žiada fondy Európskej únie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM