Krimi

Podvody na senioroch sa stupňujú: O peniaze prichádzajú aj na hornej Nitre

Neznámy muž mal oklamať seniora z Partizánskeho o 5000 eur. Polícia však upozorňuje aj na ďalšie prípady z nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Podvody na senioroch sa stupňujú: O peniaze prichádzajú aj na hornej Nitre
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia opätovne upozorňuje na telefonické podvody, prostredníctvom ktorých neznáme osoby vylákajú od seniorov tisíce eur. Posledný prípad evidujú policajti v utorok (1. 2.) v Partizánskom. V stredu o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Finta

„Neznámy mužský hlas mal na poludnie zavolať 83-ročnému seniorovi, predstaviť sa ako doktor a oznámiť mu, že jeho syn mal mať autonehodu, pri ktorej sa mal zraniť tak, že mu v nemocnici zašívali jazyk a nemôže rozprávať," opísala Kuzmová.

Muž mal seniorovi podľa nej ďalej uviesť, že pri nehode došlo k zraneniu dieťaťa, ktoré je v kritickom stave na infúziách a pokiaľ chce, aby sa táto vec neriešila cez políciu a aby ako vinník nešiel do väzenia, tak má možnosť poslať sumu 10 000 eur. „Poškodený senior, bohužiaľ, uveril podvodníkovi a uviedol, že má len 5000 eur. Tieto poškodený podvodníkovi poslal. Za túto transakciu zaplatil ešte poplatok 189 eur," doplnila Kuzmová.

Správy z hornej Nitry

Ďalšie prípady v kraji

Obdobné prípady riešili policajti aj v Trenčíne a Považskej Bystrici. V Považskej Bystrici mal neznámy muž podvodom vylákať od seniora 9500 eur a pýtal si ďalších 10 000 eur. Seniorovi v konaní zabránil jeho syn. V Trenčíne sa snažil oklamať 73-ročnú seniorku, tá sa však s problémom zdôverila pracovníčkam banky a tie jej v poslaní 8000 eur zabránili.

Polícia zdôrazňuje, aby seniori v žiadnom prípade neposielali peniaze po telefonickej informácii, ale informácie si overili z viacerých zdrojov. „Žiaden lekár nemá právo žiadať o finančné platby za zdravotný zákrok," dodala policajná hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM