Aktualizované Rôzne

Rozhodnuté: Školy v okrese Prievidza sa ešte neotvoria!

Okresný krízový štáb rozhodol, že sa neotvoria školy v okrese Prievidza a odporúčajú to aj okresu Partizánske.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodnuté: Školy v okrese Prievidza sa ešte neotvoria!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Školy v okrese Prievidza od pondelka 8. februára neotvoria. Rozhodol o tom vo štvrtok okresný krízový štáb na základe zhoršenia sa epidemiologickej situácie. Rovnaké odporúčanie vydali hygienici aj pre okres Partizánske, kde bude krízový štáb zasadať v piatok (5. 2.). Informovala o tom regionálna hygienička Zuzana Tornócziová.

Nárast ochorení

„Vzhľadom na epidemiologickú situáciu, ktorú máme v regióne v okrese Prievidza, neotvoríme budúci týždeň školské zariadenia, počet ochorení nám totiž za jeden týždeň vzrástol o 65 percent, čo je vysoký nárast," povedala Tornócziová.

Značný nárast ochorení COVID-19 zaznamenali podľa nej epidemiológovia i v okrese Partizánske, ktorý je v čiernej farbe. Situáciou sa tam bude v piatok zaoberať okresný krízový štáb, ktorý by mal rovnako na základe odporúčania Tornócziovej rozhodnúť o tom, že sa školy v okrese neotvoria.

Dva týždne doma

„Školy v oboch okresoch zostávajú zatvorené, fungujú v takom režime ako doposiaľ. Pevne veríme, že sa nám deti vrátia do škôl po jarných prázdninách," doplnila.

K uzatvoreniu škôl pristúpili v okresoch podľa hlavnej hygieničky preto, aby deti po piatich dňoch v školách, po ktorých nasledujú jarné prázdniny, prípadne nešírili nový koronavírus. „Predpokladáme, že keď zostanú dva týždne doma, klesne nám počet ochorení," ozrejmila.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM