Katarína Vlčková Kultúra

Tipy na víkend v Prievidzi: Inšpirujte sa našim výberom podujatí...

Za dverami máme opäť obľúbené víkendové voľno. Prievidza ponúka niekoľko možností, vďaka ktorým môžete víkend stráviť príjemne. Pomôžeme vám vybrať si.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend v Prievidzi: Inšpirujte sa našim výberom podujatí...
Zdroj: TASR

Medzinárodný festival duchov a strašidiel 2014
Bojnický zámok ožije aj tento rok strašidlami. Predstavenie bude tento raz na historickú tému o Matejovi Korvínovi. Príďte sa báť na festival s názvom Krkavec. Festival môžete navštíviť do 3.5. od 9:00 do 17:00 a potom od 7.5. do 11.5. v tom istom čase.

Modelshow Prievidza
Na zimnom štadióne v Prievidzi si prídu malí i veľkí milovníci modelárstva na svoje. Dnes a v sobotu je pripravená výstava modulových koľajísk od 9:00 do 18:00. V sobotu bude hlavným programom dynamická show modelov áut, tankov, lietadiel a vrtuľníkov. Model show potrvá do nedele, kedy si budete môcť taktiež pozrieť výstavu modulových koľajísk od 9:00 do 13:00.

Romeo a Júlia
Handlová predstaví tanečné hiphopové predstavenie na motívy Shakespearovej najznámejšej hry Rómeo a Júlia. Špičkové choreografie, pohybové nápady, výtvarne bohatá výprava posúvajú príbeh lásky a nenávisti k nečakaným pointám. Účinkujú: Laci Strike, Peťka Alma, Gorky, Zitron, Dando Starr, Nespi, Esso, Kubo, Orby. Predstavenie sa bude konať v Dome kultúry Handlová dnes o 19:00. Predstavenie vzniklo v koprodukcia Baletu SND a Street Dance Academy. Vstupné 10 eur.

Najmilší oriešok
Mestský kynologický klub a Centrum voľného času pozýva v sobotu 3. 5. 2014 od 9:00 všetkých majiteľov a milovníkov psov na Námestie baníkov V Handlovej na tradičnú Výstavu psov bez preukazu pôvodu pod názvom Najmilší oriešok, v rámci ktorej sa hodnotí niekoľko kategórií ľubovoľných psích plemien. Hodnotia sa psy do 1 roka, nad 1 rok, top pes, absolútny víťaz, cena rozhodcu a psí veterán.

Mystérium
Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi predstavuje od dnes výstavu z tvorby Žanety Buckovej z Handlovej s názvom Mystérium. Výstavu si môžete pozrieť v čase do 9:00 do 17:00. Výstava potrvá až do 30.5.2014.

Ddepeche Mode Revival
Legendárne piesne Depeche Mode zaznejú dnes od 20:00 v Piano Clube Prievidza. Vychutnajte si riadnu dávku synthpopu z českej produkcie.

Blues Connection HARMONICA tour
Piatok bude vo Woodstocku v Prievidzi v znamení blues a rocku. Bluesový večer začína už o 20:00.

„12 dní…“ umelecko – workshopový multižánrový festival – „2. deň…“
Dnes od 18:00 v PRIWIDYA skúšobňa pre umelcov ( bývalá ZŠ Sama Chalúpku II. ) začne prudko umelecký večer.
Osobnosť, súčasnosť, ciele a rast človeka… – beseda s Mgr. Hankou Zmekovou o cieľoch a smerovaní človeka k pozitívnym zámerom a výsledkom.
Ľúbostné variácie… – ľúbostné balady a ľúbostné slovo v básni v podaní Soni Molnárovej a Michala Jedináka
Portrétne umelecké fotenie… – fotenie s Annou Moravčíkovou & Foto AMART Prievidza
Retro výstava plagátov 80. rokov minulého storočia…

FC Baník proti Komárnu
V sobotu si priaznivci športu môžu vychutnať zápas v kategórii muži A. Zápas začne o 16:30 na futbalovom štadióne v Prievidzi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM