Katarína Vlčková Samospráva

Zaujímavá situácia v týchto okolitých dedinách: Súčasným hlavám obce sa v boji o kreslo nepostaví nikto

Komunálne voľby sa blížia, no nie vo všetkých obciach nášho kraja budú mať kandidáti na starostovskú stoličku aj protikandidáta. Pozrite, koľko ich je...

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá situácia v týchto okolitých dedinách: Súčasným hlavám obce sa v boji o kreslo nepostaví nikto
Zdroj: TASR

Až deväť obcí prievidzského okresu má iba po jednom kandidátovi na starostu v nadchádzajúcich novembrových komunálkach. Ide o súčasných starostov a starostky, čo vyplýva aj z oficiálnych stránok obcí a informácií, ktoré poskytol obecný úrad v Horných Vesteniciach.

O znovuzvolenie sa v novembrových voľbách uchádzajú starostovia Bystričian Vojtech Bartoš (Smer-SD, Sieť), Šútoviec Miroslav Rajčo (Smer-SD), Horných Vesteníc Pavol Foltán (nezávislý), Chrenovca-Brusna Tibor Čičmanec (Smer-SD), Kocuran Vojtech Čičmanec (Sieť, Smer-SD) a starostky Poruby Helena Čavojská (Smer-SD), Malinovej Mária Luprichová (SNS), Temeša Oľga Fakanová (Smer-SD), Zemianskych Kostolian Jana Školíková (nezávislá).

O starostovský post sa v iných obciach uchádza viac kandidátov, najviac z obcí ich má Nitrianske Rudno, a to sedem. Ako nezávislí sa o hlasy občanov budú podľa oficiálnej stránky obce uchádzať Juraj Halaška, Rudolf Hronec, Róbert Kluvanec, Marta Kohútová, Róbert Štrbák, Alena Štrbáková a Eva Znamenáková.

V dvoch obciach okresu, v Kostolnej Vsi a Porube ide do volieb presný počet kandidátov, ako je poslaneckých miest v obecných zastupiteľstvách. Ako informovala Lýdia Ďurišová z Obecného úradu v Kostolnej Vsi, do zastupiteľstva kandiduje päť ľudí na päť poslaneckých miest. Podľa oficiálnej stránky obce Poruba miestna volebná komisia zaregistrovala deväť ľudí do deväťčlenného zastupiteľstva. V ostatných obciach počet kandidátov prevyšuje počet poslaneckých postov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM