Marek Vatraľ Kultúra

Park Štefánika ožil: Atmosféra festivalu Priestor na FOTKÁCH

Organizátori festivalu chcú v podobných aktivitách pokračovať. Ich zmyslom má byť prostredníctvom umenia a kultúry oživiť rôzne miesta a zákutia v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Park Štefánika ožil: Atmosféra festivalu Priestor na FOTKÁCH
10
Galéria
Zdroj: Festival PRIESTOR

Prvý ročník podujatia Priestor, cieľom ktorého bolo oživiť prostredníctvom umenia a kultúry Park M. R. Štefánika v Trenčíne, dopadol podľa organizátorov nad očakávania. V podobných aktivitách budú pokračovať aj naďalej. Trencin.dnes24 o tom informovala spoluorganizátora festivalu Natália Kaščáková.

„Veľmi milo nás prekvapila veľká účasť ľudí, ktorí tomuto miestu vdýchli úžasnú atmosféru a dali mu novú dušu. Akcie chceme organizovať aj na iných miestach, no park s altánkom sa ukázal ako miesto, ktoré má obrovský potenciál. V sobotu som sa na tomto mieste prvýkrát cítila ako naozaj v krásnom parku plnom života, napriek prebiehajúcej revitalizácii, ktorú niektorí spočiatku považovali za problém. Nám sa podarilo tento priestor zútulniť a pripomenúť ľuďom a mestu dôležitosť mestského parku ako ideálneho miesta na oddych, kultúru a stretávanie sa,“ prezradila Kaščáková.

V centre oddychu a relaxu si mohli návštevníci zacvičiť jogu, prípadne si vychutnať zaujímavé divadelné predstavenie. Samozrejmosťou boli prednášky, diskusie, čítačky a hudobný večer.

Nechýbal ani dizajnérsky veľtrh a Fashion SWAP, kde si každý návštevník mohol priniesť maximálne päť kusov oblečenia a zameniť ich za kúsky od ostatných návštevníkov. Organizátori tak chceli touto iniciatívou prispieť k udržateľnosti módy a bojovať s nadmerným plytvaním v módnom priemysle.

Podujatie sa uskutočnilo 8. septembra v historickom Parku M. R. Štefánika.

Pozrite si aj fotogalériu z festivalu PRIESTOR

V OBRAZOCH: Festival PRIESTOR 2018
10
Galéria
Zdroj: Festival PRIESTOR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM