Filip Chudý Samospráva Komunálne voľby

Pellegrini odkryl volebné karty: V Trenčianskom kraji to môžu ťahať so Smerom-SD

Hlas-SD chce v komunálnych voľbách troch či štyroch kandidátov na šéfov krajov a primátorov. Na trenčianskeho župana však podporia kandidáta zo Smeru.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini odkryl volebné karty: V Trenčianskom kraji to môžu ťahať so Smerom-SD
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Mimoparlamentná strana Hlas-SD zvažuje troch či štyroch vlastných kandidátov na predsedov samosprávnych krajov či primátorov krajských miest. Pre TASR to uviedol líder strany Peter Pellegrini. Konkrétne mená zatiaľ prezradiť nechcel, musí ich odsúhlasiť predsedníctvo strany.

Viac správ zo Slovenska

Predvolebné plány

V Trenčianskom kraji Hlas-SD podporí Jaroslava Bašku zo Smeru-SD ako kandidáta na predsedu samosprávneho kra­ja.

Pellegrini dodal, že vytvárať plánujú rôznorodé koalície a nesúhlasia s jedným monoblokom opozičných strán. Komunálne voľby sú podľa neho skôr o osobnostiach a jednotlivých kandidátoch. Niekde preto plánuje ísť strana do volieb sama, inde zrejme podporí rovnakého kandidáta ako strany vládnej koalície a niekde pôjde do koalície so Smerom-SD.

Správy z Trenčianskeho kraja

Voľby v Trenčianskom kraji

Líder strany Hlas-SD tak na začiatku apríla potvrdil podporu Baškovi, ktorú vyslovil už v úvode volebného roka. Úradujúci trenčiansky župan však ešte oficiálne neoznámil svoju kandidatúru a neurobila tak ani strana Smer-SD, kde je členom predsedníctva.

Oznámené ešte nebolo ani spájanie strán v jesenných voľbách, hoci v iných krajoch sú niektoré koalície už známe. V predchádzajúcich voľbách bol Baška zvolený za koalíciu Smer-SD, SNS, Most – Híd, SZ.

V marci oznámilo KDH, že v Trenčianskom kraji bude kandidovať na pozíciu župana krajský predseda ich strany Peter Máťoš, ktorý je zároveň viceprimátorom Považskej Bystrice. Zatiaľ je to jediný verejne potvrdený kandidát na pozíciu predsedu Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM