záruba martin Rôzne

Po páde ministrov za SaS odvolá R. Rybníček viceprimátorku

(TASR) – Ak nebude mať strana Sloboda a solidarita vo vláde svojich ministrov, odvolá primátor Trenčína Richard Rybníček z funkcie viceprimátorky Renátu Kaščákovú, ktorá je v mestskom zastupiteľstve jedinou predstaviteľkou strany SaS.

Média o tom dnes informoval Richard Rybníček.
„V podstate sa stratí kľúčový argument, ktorým som pred poslancami operoval, že jej úlohou ako členky vládnej strany malo byť pomáhať mestu pri komunikácii s ministerstvami,“ ozrejmil Rybníček s tým, že funkcia viceprimátora nie je manažérska, ale politická a má umožniť kontakt nielen s poslancami, ale aj s politickými stranami.
Dodal, že ak k tomu dôjde, začne rokovať s poslaneckým klubom strany Smer–SD, ktorý je najsilnejším poslaneckým klubom v mestskom zastupiteľstve a ktorý by mal ponúknuť človeka na post prvého viceprimátora. Mesto podľa neho môže podľa zákona byť aj bez viceprimátora, no je to príliš veľké riziko. „Budem rokovať so stranou Smer-SD o viceprimátorovi a o mieste, ktoré jej patrí,“ doplnil Rybníček.
Kaščáková si myslí, že neexistujú žiadne dôvody, prečo by ju mal Rybníček odvolať z funkcie. „Som komunálna politička, pracujem pre občanov, ktorí ma zvolili. Myslím, že povinnosti si plním zodpovedne, spolupráca s primátorom je výborná, doteraz nemal k mojej práci žiadne výhrady,“ skonštatovala Kaščáková.
Doplnila, že je možné, že Smer-SD bude na primátora vyvíjať tlak na jej odvolanie. „Z ich strany to považujem za taký hon na čarodejnice. Je to dilema primátora, ktorú si musí vyriešiť,“ uzavrela Kaščáková.
Poslanecký klub Smer-SD v mestskom zastupiteľstve síce ešte o prípadnom kandidátovi na viceprimátora nerokoval, no podľa jeho predsedu Daniela Beníčka ponuku primátora privítajú. „Môj osobný názor je, že tomuto mestu by stačil aj jeden viceprimátor. Myslím si, že by sme na tom ušetrili,“ povedal Beníček s tým, že sa nemôže stať, aby mesto zostalo bez viceprimátora.
Zdôraznil, že poslanecký klub sa prípadnou ponukou primátora bude zaoberať, zatiaľ však nehovorili o žiadnom konkrétnom kandidátovi na túto funkciu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM