Rôzne Video

Podľa Rybníčka nastala chyba: Prosí vládu, aby Trenčínu zmenili farbu, VIDEO

Primátor Trenčína žiada premiéra Eduarda Hegera zvolať online zasadnutie vlády a na ňom zmeniť farbu pre celý okres.

Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Primátor Trenčína Richard Rybníček vyzýva premiéra Eduarda Hegera, aby zvolal do nedele (13. 6.) online rokovanie vlády SR, ktoré by odobrilo zaradenie okresu Trenčín do oranžovej farby podľa COVID automatu. Ako uviedol, na základe nedorozumenia má zotrvať okres v ružovej farbe, čo znemožňuje podnikateľské aktivity a obmedzuje život v regióne. Uviedol to na zasadnutí združenia primátorov krajských miest K8 v Trnave.

Nedorozumenie

Nedorozumenie nastalo medzi Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne a Inštitútom zdravotnej politiky (IZP) na Ministerstve zdravotníctva SR, ktorí okres zaradili od pondelka (14. 6.) do ružovej farby.

„Tak obyvatelia okresu ani krajského mesta nemôžu vstupovať do interiérov reštaurácií, cukrární a podobne. Je to obmedzujúce pre podnikateľov, gastroprevádzky sú na tom naozaj veľmi zle,“ konštatoval Rybníček.

Viac správ zo Slovenska

Jedine vláda

Uviedol, že má písomné vyjadrenie od riaditeľa Inštitútu zdravotných analýz Mateja Mišíka, že „číslami je Trenčín dnes vo vrchnej žltej fáze, tak by mohol od pondelka byť v oranžovej fáze a ľudia by mohli chodiť do gastroprevádzok tak, ako v ostatných krajských mestách“.

„Len, bohužiaľ, keďže je to prijaté uznesením vlády, na to treba zvolať online zasadnutie vlády,“ konštatoval primátor Trenčína.

Správy z Trenčína a okolia

Nesprávne nahlásenie

Verí, že nebude problém online zasadnutie vládneho kabinetu zvolať a urobiť zmenu uznesenia v prospech okresu Trenčín a umožniť presun z ružovej do oranžovej farby na COVID automate. „Pretože takto ďalších desať dní by sme museli v celom okrese čakať, pre podnikateľov je každý deň ťažký,“ dodal Rybníček.

Chyba sa podľa neho stala, keď RÚVZ minulý týždeň nahlásil 4. stupeň incidencie, pričom čísla už boli na 3. stupeň. Tým, že sa to nesprávne nahlásilo, na ministerstve to spracovali podľa primátora Trenčína tak, že aj budúci týždeň má byť okres v ružovej farbe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac o tomto prípade

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM