Filip Chudý Rôzne

Rybníček chce zmeniť farbu okresu Trenčín: Napísal na ministerstvo zdravotníctva

Podľa najnovšieho COVID automatu bude Trenčín a okolie naďalej ružový. To sa však nepáči primátorovi Richardovi Rybníčkovi. Čím argumentuje?

Ilustračný obrázok k článku Rybníček chce zmeniť farbu okresu Trenčín: Napísal na ministerstvo zdravotníctva
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Ako sme už informovali, Vláda SR v stredu schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti, pričom v budúcom týždni by okres Trenčín mal byť opäť v prvom stupni varovania, teda v ružovej farbe. Primátorovi Trenčína Richardovi Rybníčkovi sa to však nepáči a napísal preto otvorený list vedúcemu Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR Matejovi Mišíkovi.

Prinášame vám ho v plnom znení:

Vážený pán vedúci Inštitútu zdravotných analýz MZ SR Matej Mišík,

chcel by som Vás zdvorilo požiadať, aby ste zmenili rozhodnutie a zaradili okres Trenčín od nasledujúceho pondelka 14. júna 2021 do „oranžovej“ farby. Mám informácie, že čísla, ktoré ste získali za okres Trenčín boli rovnaké ako čísla okresu Nové Mesto nad Váhom, pričom nás ste ponechali v ružovej farbe a Nové Mesto nad Váhom ste zaradili do oranžovej farby podľa platného Covid automatu.

Nakoľko sa na mňa ako primátora mesta obracajú majitelia gastroprevádzok, ktorí o tejto administratívnej chybe vedia, zdvorilo Vás žiadam o nápravu.

Rozumiem tomu, že je prirodzené, že ak získavate dáta z rôznych zdrojov, akákoľvek chyba môže nastať. Ale oveľa dôležitejšie je podnikateľom v okrese Trenčín uvoľniť ruky a pomôcť im, aby svoje prevádzky mohli otvoriť aj v interiéroch už od nasledujúceho pondelka a nečakali celý budúci týždeň na zmenu. Žiadam Vás o pochopenie a nápravu tohto stavu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM