Filip Chudý Rôzne Video

Primátor Rybníček vysvetľuje, prečo budú školy v Trenčíne ZATVORENÉ, VIDEO

Po zasadnutí mestského krízového štábu a prijatí opatrenia o neotvorení trenčianskych škôl a škôlok zdôvodňoval toto rozhodnutie Richard Rybníček.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa slov trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka sa základné a materské školy v Trenčíne od pondelka 8. februára neotvoria na základne odporúčania mestského krízového štábu pre regionálnych hygienikov, aby nepovolili ich otvorenie. „A to na základe vyhodnotenia situácie v meste, pričom aj v nemocnici začal stúpať počet hospitalizovaných. A tiež nevieme, v akom rozsahu sa v meste nachádza britská mutácia koronavírusu,“ povedal.

„Až na budúci týždeň by sme sa mali dozvedieť, koľko percent britskej mutácie koronavírisu je v Trenčíne a okolí. A keďže to nevieme vyhodnotiť, bolo by veľkým rizikom školy otvoriť, keďže tým by sme mohli ešte zhoršiť súčasnú situáciu v meste,“ vyjadril sa primátor.

Podľa Rybníčkových informácií je krízová situácia v okrese Bánovce nad Bebravou, pričom by tam mali vydať zákaz na otvorenie škôl a škôlok. „V dedinách nie je mobilita súvisiaca s nástupom do škôl vysoká, preto sa môžu obecné krízové štáby rozhodnúť inak. Lenže mesto Trenčín je ôsme najväčšie na Slovensku, preto sme sa rozhodli chrániť obyvateľov pred nekontrolovaným šírením vírusu,“ pripojil.

Tiež je podľa jeho slov veľa pedagógov vo vyššom veku, pričom verí, že tí sa zaregistrovali na očkovanie. „Ako Únia miest Slovenska sme chceli, aby boli učitelia zaradení medzi tých, čo sa prednostne zaočkujú, ale ešte nie je známe, ako sa štát rozhodol,“ doplnil Rybníček.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj obe videá, na ktorých Rybníček vysvetľuje, prečo sa tak rozhodli.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM