Aktualizované Filip Chudý Rôzne Video

Trenčianske školy a škôlky sa NEOTVORIA: Poznáme dátum, kedy by sa tak mohlo stať, VIDEO

Hoci vláda povolila otvoriť niektoré druhy školských zariadení pre viacerých žiakov. Školy v Trenčíne sa neotvoria.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mesto Trenčín po porade s riaditeľkami a riaditeľmi a po rozhovoroch s vedcami neotvorí na budúci týždeň svoje materské a ani základné školy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

„Urobí tak najskôr až po prázdninách 22. februára,“ povedala

Neprehľadná situácia

Neprehľadná situácia a neúplné informácie o skutočnom výskyte britského kmeňa koronavírusu a ochrana zdravia detí, učiteľov, ostatných zamestnancov škôlok a škôl a v konečnom dôsledku i rodičov a starých rodičov detí sú hlavnými dôvodmi, prečo v Trenčíne ešte zostanú materské a základné školy zatvorené. Ozrejmila trenčianska hovorkyňa,

„Chápem rodičov, že sú už unavení a vyčerpaní, rovnako rozumiem učiteľom, že by radi mali deti už v triedach, no mojou úlohou je chrániť zdravie obyvateľov nášho mesta. Naozaj je potrebné ešte počkať,“ hovorí primátor Richard Rybníček, ktorý o štvrtok absolvoval i poradu s riaditeľkami a riaditeľmi materských a základných škôl. Všetci podporili ešte udržanie aktuálneho stavu v meste.

Krízový štáb

Školy a škôlky boli vo štvrtok (4. 2.) aj témou rokovania mestského krízového štábu. Regionálna hygienička Ľudmila Bučková potvrdila, že krivka chorobnosti zase aj v Trenčíne stúpa, navyše je tu potvrdená prítomnosť britskej mutácie koronavírusu.

„Boli sme na tom lepšie a školy boli zatvorené, teraz je situácia horšia a školy by sa nemali otvárať,“ povedala. Pripomenula, že od pondelka 8. 2. bude v meste aj vyššia kumulácia a mobilita ľudí, nakoľko sa otvárajú posledné ročníky stredných škôl a zdravotnícke školy.

Nárast v nemocnici

Rozhodnutie mestského krízového štábu potvrdila aj informácia od riaditeľa trenčianskej nemocnice Tomáša Janíka o situácii vo Fakultnej nemocnici a zvyšujúcom sa počte pacientov s potvrdeným vírusom COVID-19.

Krízový štáb mesta odporučil RUVZ v Trenčíne, aby vydal rozhodnutie, ktoré od pondelka 8. 2. 2021 neotvorí materské a základné školy, vrátane Základnej umeleckej školy v meste Trenčín s tým, že je potrebné poznať viac informácií o tom, aká je skutočná situácia vo výskyte britskej mutácie vírusu v meste.

Krízový štáb sa opäť zíde budúci týždeň a podľa najnovších informácií bude otvorenie materských škôl na ďalšie obdobie prehodnocovať.

Na videu prinášame reakciu primátora Rybníčka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM