Rôzne

Rybníček podporil názor odborníkov: Tiež chcú, aby učiteľov očkovali prednostne

Zodpovednejšia komunikácia a lepšia ochrana učiteľov. To žiada Únia miest Slovenska od vlády.

Ilustračný obrázok k článku Rybníček podporil názor odborníkov: Tiež chcú, aby učiteľov očkovali prednostne
Zdroj: TASR/František Iván

Únia miest Slovenska (ÚMS) apeluje na vládu, aby jej rozhodnutia vychádzali iba z overených a finálnych výsledkov a akékoľvek ďalšie rozhodnutia v súvislosti s opatreniami a testovaním oznamovala včas a zrozumiteľne. V súvislosti s pripravovaným otvorením škôl navrhuje, aby vláda pridala aj učiteľov a pedagogických a nepedagogických pracovníkov na popredné miesta v kritickej infraštruktúre. Informovala o tom hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová.

„Aktuálna epidemiologická situácia, žiaľ, ukazuje, že sme naďalej v kritických číslach. Podporujeme preto názor konzília odborníkov ako aj vlády, ktorí sú zdržanliví v uvoľňovaní opatrení," skonštatoval prezident ÚMS Richard Rybníček.

ÚMS verí, že vláda bude mestám nápomocná tak, ako sľúbila. Deklaruje, že mestá, ktoré patria medzi najviac rizikové, ako aj tie, ktoré sa rozhodnú aj naďalej poskytovať obyvateľom možnosť dať sa otestovať, urobia maximum preto, aby zabezpečili efektívne a bezpečné testovanie ruka v ruke s podporou štátu.

Ak sa podľa ÚMS chce uvažovať o bezpečnom nástupe detí do škôl, učitelia, ale aj pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci by mali byť medzi prvými očkovanými ako členovia kritickej infraštruktúry.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM