Rôzne

Problémová cesta na Machnáč prechádza obnovou: Kedy ju majú dokončiť? FOTO

Rekonštrukciu cesty II/516 Trenčianska Teplá - Dežerice skomplikovali pandémia a zrážky. Ako to s ňou vyzerá?

Ilustračný obrázok k článku Problémová cesta na Machnáč prechádza obnovou: Kedy ju majú dokončiť? FOTO
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Do ukončenia prvej a druhej etapy kompletnej rekonštrukcie cesty II/516 medzi Trenčianskou Teplou a Dežericami zostáva dokončiť už iba približne 1,5-kilometrový úsek cesty v intraviláne obce Trenčianska Teplá.

Ako informoval predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška, tohtoročné práce na obnove cesty druhej triedy na úseku od Trenčianskej Teplej po vrch Machnáč komplikovali protipandemické opatrenia a výdatné dažďové zrážky v letných a jesenných mesiacoch.

„Ľavú stranu vozovky sme museli vybrať, vymeniť celé podložie, odvodniť a následne položiť nový asfalt. K pravej strane cesty sme postavili oporný múr v dĺžke 510 metrov, podopretý mikropilótami, keďže celá cesta sa hýbala a trhala. Počas leta sme tiež zrealizovali kompletnú výmenu vrchnej asfaltovej vrstvy v intraviláne Trenčianskych Teplíc, vymenili a vyrovnali sme celkom 200 kanalizačných poklopov a uličných vpustov a zrekonštruovali jeden mostný objekt,“ uviedol Baška.

Celý projekt by mali ukončiť v máji budúceho roka, na rekonštrukciu získal TSK 4,65 milióna eur z eurofondov s päťpercentným spolufinancovaním kraja. Na takmer hotový úsek plynule nadväzuje ďalší projekt, v rámci ktorého obnovia trasu od Trenčianskych Teplíc po križovatku ciest II/516 a III/1984 v dĺžke takmer päť kilometrov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite, ako to na nej vyzerá.

OBRAZOM: Rekonštrukcia cesty II/516 Trenčianska Teplá - Dežerice
5
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Správy z okresu Trenčín

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM