Marek Vatraľ Kultúra Správy

Prvý februárový víkend v Trenčíne: Podujatia, ktoré vás nenechajú sedieť doma

Zimné dni sa začali predlžovať. Ideálny čas navštíviť cez víkend zaujímavý koncert, pútavú cestovateľskú prednášku či historickú výstavu. Pozrite, načo všetko sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Prvý februárový víkend v Trenčíne: Podujatia, ktoré vás nenechajú sedieť doma
Zdroj: Marek Vatraľ / Dnes24.sk

Generál Štefánik

1. 2. o 15:00 hod., Vestibul TSK

Pri príležitosti 100. výročia úmrtia M. R. Štefánika si môžete pozrieť zaujímavú výstavu General Štefánik. Výstavu pripravilo Trenčianske múzeum v Trenčíne v spolupráci s Nadáciou M. R. Štefánika, Štátnym archívom v Trenčíne a Posádkovým klubom Trenčín.

Hokej: Dukla Trenčín – MAC Budapešť

1. 2. o 18:00 hod., Zimný štadión P. Demitru

Hokejová tipsportliga.

Koncert Petra Kulicha

1. 2. o 19:00 hod., Savanna Café

Peter Kulich je spevák, hudobník, skladateľ a prekladateľ zo Žiliny. Pôsobil istý čas v kapelách Best Zeroes, miešanom zbore Omnia a tiež bol súčasťou akustického dua Peter a Dávid. Momentálne sa ako sólo umelec venuje akustickej hudbe a prezentovaniu vlastnej tvorby, ktorá by sa dala charakterizovať ako akustická alternatíva.

9. Východniarsky ples

1. 2. o 19:00 hod., Posádkový klub

Do tanca zahrá Ľudová hudba Stana Baláža z Raslavíc, Happyband Orchestra, Laugarício Quartet a Video Disco. Moderátorom plesu bude Štefan Skrúcaný.

Cestovateľská prezentácia Evy Šandalovej

2. 2. o 15:00 hod., Kaviarnička Na ceste

Cestovateľská prezentácia Evy Šandalovej, je tentokrát o geograficky najväčšej krajine sveta, ktorá má 9 časových pásiem, je známa matrioškami, ale aj neuveriteľnými vzdialenosťami. Ano, reč bude o Rusku, svetoznámom Petrohrade s Jantárovou komnatou, či megapolise Moskve, ale aj magickom Bajkale, šamanoch, tatárskej Kazani, no vyberieme sa spolu na Altaj. Dozviete sa o „krvavom“ kúpeli ala Čachtická pani na Altaji, o raftovaní divokých riek Ruska, ale aj ako správne naplánovať Transibírsku magistrálu, či čo znamená čak-čak. A ako bonus – posledná cesta cestovateľky – Uzbekistan – Hodvábna cesta Orientom – Samarkand, Chiva, Buchara, Taškent.

Prechádzky mestom so sprievodcom: Židovské zvyky pri narodení a svadbe

2. 2. o 16:00 hod., Kultúrno-informačné centrum

Podľa židovskej viery bol človek stvorený ako pár, preto život osamelého človeka nie je plnohodnotný a manželstvo je jediný správny stav. Rodina a deti predstavujú budúcnosť a narodenie dieťaťa je požehnaním Boha pre celú rodinu. Aké sú tri veľké povinnosti pre ženu? Prečo sa nesmie konať sobáš v sobotu? Kedy sa nekoná obrad pidjon ha-ben?

Kinotip: Favoritka

2. 2. o 21:00 hod., ArtKino Metro

Na kráľovskom dvore nešťastnej a slabej anglickej panovníčky Anny Stuartovnej dochádza ku každodennému boju o jej vrtkavú priazeň. Usilujú sa o ňu nielen ministri a vojvodcovia, ale predovšetkým jej dve spoločníčky, Lady Sarah a komorná Abigail. Tieto dve dámy sa v dráme plnej čierneho humoru nezastavia pred ničím.

Mimi a líza: Záhada vianočného svetla

3. 2. o 16:00 hod., ArtKino Metro

Mimi vidí svet rukami a ušami. Je totiž nevidiaca. Spolu so svojou najlepšou kamarátkou Lízou už navštívili veľa fantastických svetov plných zábavy, ale aj záhad. Teraz konečne prišli Vianoce. Mimi a Líza spoločne so susedmi z domu zdobia nádherný, veľkolepý stromček. Ibaže žiarovky na ňom nechcú svietiť. Kam zmizlo to čarovné vianočné svetlo? Utieklo? Alebo ho ktosi ukradol? Možno v tom má prsty podozrivý sused Viliam, ktorý sa s nikým nekamaráti. Odpoveď sa skrýva v minulosti, keď boli susedia ešte malými deťmi. Mimi a Líza sa teda vydajú na dobrodružnú cestu časom, aby vrátili Vianociam ich očarujúce svetlo.

Hokej: Dukla Trenčín – HC Košice

3. 2. o 17:00 hod., Zimný štadión P. Demitru

Hokejová tipsportliga.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Ak dávate prednosť prírode, určite vás zaujme toto VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM