Správy Samospráva

Regulácia parkovania na sídliskách Juh a Sihoť sa odkladá: Toto je dôvod!

Mesto Trenčín síce pokračuje v regulovaní parkovného podľa plánu, ale na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh a časti sídliska Sihoť sa odkladá na neurčito.

Ilustračný obrázok k článku Regulácia parkovania na sídliskách Juh a Sihoť sa odkladá: Toto je dôvod!
Zdroj: TASR

Zavedenie regulovaného parkovania na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh a časti sídliska Sihoť sa odkladá na neurčito. Ako vo štvrtok na tlačovej konferencii informoval primátor Trenčína Richard Rybníček, dôvodom sú kroky bratislavského občianskeho združenia.

„Proces regulovania parkovného v Trenčíne pokračuje podľa plánu, k dnešnému dňu máme v konaniach približne 700 parkovacích miest, ktoré máme pripravené na vybudovanie na sídlisku Juh a sídlisku Sihoť. V tomto roku som chcel predložiť do konca mája poslancom návrh na spustenie regulovaného parkovania na Juhu a Sihoti, regulované parkovanie sa malo spustiť v lete. Približne 50 územných a stavebných konaní napadol pán Slávik z bratislavského občianskeho združenia. Kým sa s tým vysporiadame, sú to minimálne dva až tri mesiace,“ priblížil Rybníček.

Na zámere dobudovať parkovacie miesta sa podľa neho nič nemení. „Do stavebného konania sa môže prihlásiť ktokoľvek, pán Slávik sa prihlasuje do konaní na celom Slovensku, čím sa ‚naťahujú‘ stavby. Máme tak problém, ktorý musíme dotiahnuť do nejakého odborného konca. Môže sa tak stať, že návrh na regulovanie parkovania už tento rok nestihnem poslancom predložiť,“ doplnil trenčiansky primátor s tým, že regulácia parkovania je nutná a ako primátor nemá problém predložiť to poslancom aj pred komunálnymi voľbami.

Podľa predsedu Združenia domových samospráv Marcela Slávika ide jednoznačne o nezákonný postup mesta, ktoré nevykonalo posudzovanie vplyvov na životné prostredie, hoci to podlieha povinnému hodnoteniu.

„Voči takémuto vyjadreniu sa dôrazne ohradzujeme. Nerozumiem, prečo to takýmto spôsobom mesto pertraktuje, keď na vine je postup mesta Trenčín,“ uviedol Slávik s tým, že celý problém budú operatívne riešiť v pondelok 26.3. s vicepri­mátorom Trenčína.

„Podľa nás to nie je odborne správny názor, my sme postupovali ulicu po ulici, nepredpokladali sme to ako jednu stavbu, ale ako 50 parkovísk na rôznych miestach v rôznych uliciach. Pán Slávik tvrdí, že je to jeden projekt, my tvrdíme, že je to 50 projektov,“ zdôraznil Rybníček.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM