Marek Vatraľ Rôzne Správy

Športové gymnázium v Trenčíne bude inou školou: Kedy začne platiť nová úprava?

Podľa TSK sa rozšíri aj portfólio vzdelávacích programov. Na čo budú zamerané?

Ilustračný obrázok k článku Športové gymnázium v Trenčíne bude inou školou: Kedy začne platiť nová úprava?
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Športové gymnázium v Trenčíne sa od 1. januára 2019 stane strednou športovou školou. Legislatívna úprava by mala škole priniesť novú perspektívu aj exkluzivitu. Informuje o tom Lenka Kukučková z Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

"Nová legislatívna úprava, ktorá vstúpi do platnosti 1. januára 2019, umožňí zriadiť športové triedy len na strednej športovej škole, kde sa všetky triedy budú zriaďovať ako športové. Po novom teda už športové triedy na inej strednej škole nenájdete. Z uvedeného dôvodu dôjde od začiatku roka 2019 k transfor­mácii Športového gymnázia v Trenčíne na Strednú športovú školu Trenčín, " spresňuje Kukučková.

Novinkou sú podľa Kukučkovej aj vzdelávacie programy, ktoré budú zamerané nielen na prípravu žiakov so športovým nadaním pre štúdium na vysokej škole, ale aj pre výkon povolaní a odborných činností v športe.

„Od 1. septembra 2019 to budú okrem študijného odboru gymnázium – šport aj nové študijné odbory ako športový manažment, administrátor digitálnych služieb a databázový administrátor v športe“, informovala vedúca Odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková s tým, že perspektívu Strednej športovej školy Trenčín predurčuje aj jej umiestnenie v srdci stredoškolského kampusu v Trenčíne v Zámostí, kde sú vytvorené ideálne podmienky pre žiakov – športovcov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM