Správy

Štartuje rekonštrukcia cesty I/61 v Trenčíne: Makať sa bude aj po nociach

Oprava cesty je súčasťou projektu veľkoplošných opráv ciest I. triedy v správe SSC, ktorý sa začal už v apríli minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje rekonštrukcia cesty I/61 v Trenčíne: Makať sa bude aj po nociach
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Združenie Stred Eurovia – Doprastav začne v pondelok (20. 6.) s rekonštrukciou cesty I/61 v úseku Trenčín, Záblatie – železničné priecestie Billa. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Eurovia Simona Tančáková.

Za 1,5 milióna

Rekonštrukcia podľa nej nadväzuje na nedávno zrekonštruovaný úsek cesta prvej triedy I/61 medzi obcou Trenčianske Bohuslavice a hranicou okresu Nové Mesto nad Váhom. Rekonštrukcia vozovky je súčasťou projektu veľkoplošných opráv ciest I. triedy v správe Slovenskej správy ciest (SSC). Dielo v celkovej sume viac ako 1,5 milióna eur bez DPH realizuje Združenie Stred Eurovia – Doprastav.

„S cieľom minimalizovať negatívne dosahy stavby na účastníkov premávky, plánujeme počas rekonštrukcie realizovať aj nočné práce. Celková dĺžka opravovaného úseku je 4862 metrov a šírka 11,75 metra. Obnova vozovky sa začne v kilometri 121,010 a skončí sa v kilometri 127,050. Stavebné práce by mali byť ukončené v druhej polovici augusta v závislosti od poveternostných podmienok,“ doplnila Tančáková.

Súčasť väčšieho projektu

Rekonštrukcia cesty v Trenčíne je súčasťou projektu veľkoplošných opráv ciest I. triedy v správe SSC, ktorý sa začal už v apríli minulého roka a bude trvať štyri roky. Ide o najväčšie opravy ciest I. triedy v histórii Slovenska, v rámci ktorých sa opraví viac ako 700 kilometrov ciest prvej triedy.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM