Samospráva

Stredné školy čaká modernizácia: Z eurofondov sú pripravené milióny eur

Z rozpočtu Trenčianskej župy vyplýva, že do modernizácie stredných škôl v kraji pôjde v budúcom roku 23 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Stredné školy čaká modernizácia: Z eurofondov sú pripravené milióny eur
Zdroj: TASR/František Iván

Do modernizácie škôl a školských objektov investuje Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v budúcom roku takmer 23 miliónov eur. Vyplýva to z rozpočtu TSK na rok 2021, ktorý schválilo Zastupiteľstvo TSK.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku pôjde po doprave v budúcom roku do oblasti školstva druhý najväčší objem finančných prostriedkov. Na rekonštrukciu škôl a školských zariadení a zníženie energetickej náročnosti je určených 3,7 milióna eur. Za viac ako 18,8 milióna eur chce TSK na svojich stredných školách zrealizovať projekty financované z európskych fondov.

„Kým v rokoch 2013 – 2017 sme na rekonštrukciu škôl používali najmä peniaze z krajského rozpočtu, od budúceho roku to budú najmä peniaze z eurofondov. Projekty z Integrovaného regionálneho operačného programu máme schválené na modernizáciu 16 stredných škôl,“ priblížil Baška.

Ako dodal, aj v budúcom roku bude pokračovať projekt Hodnotenie, odmeňovanie, motivácia, ktorý má zvyšovať kvalitu krajských stredných škôl. O prechode na samohodnotenie stredných škôl podľa Bašku uvažujú aj ostatné samosprávne kraje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM